Lørdag blir Mowbrays 200.kamp som Rovers-trener: – Husker du managerens første startellever?

Publisert 04.02.2021 av Fredrik Schjesvold

.Han blir den sjette manageren som når 200 kamper for Blackburn i etterkrigstid.

I nyere tid har det nesten blitt luksus å ha den samme manageren over flere sesonger. Mowbray, som vil passere fire år som manager for Rovers den 22.februar, er den manageren i Championship som har sittet nest lengst i trenerstolen. Bare Wycombe Wanderers' Gareth Ainsworth har sittet lenger med sine syv år og syv måneder.

I Mowbrays 199 kamper for Rovers har det endt med 85 seire, 51 uavgjort og 63 tap med en målforskjell på 307 - 251. 

73 spillere har fått muligheten under Mowbrays ledelse hvorav 14 har vært seniordebutanter. Det er Adam Armstrong og Elliott Bennett som troner øverst på flest kamper under Mowbray-æraen med 145 kamper hver.

Fortjener ros og respekt

Det er en manager som fortjener all mulig ros og respekt fra supportere for jobben som har blitt gjort siden han tok over i 2017. Å rykke opp på første forsøk fra League One er lettere sagt enn gjort – bare se hvordan ståa er hos Sunderland. Forrige sesong var det lenge forhåpninger om playoff-spill, en indikator på at det har vært en tydelig framgang i hans periode. Denne sesongen er Rovers, med en kamp tilgode, kun tre poeng bak Bournemouth på sjetteplassen etter 26 spilte kamper.

Dette er også gjort med begrensede midler. Mowbrays dyreste signering, Sam Gallagher (€6.50m), er bare det 24. dyreste kjøpet i Championship siden 18/19-sesongen ifølge Transfermarkt.

Mowbrays nest dyreste signering er Adam Armstrong (€1.90m) som har vært formidabel i Rovers-trøya, og Mowbray uttalte til Lancashire Telegraph at han var overrasket over at det ikke kom noen bud på storscoreren i januarvinduet som nylig stengte. Armstrong har 53 mål og 17 målgivende på 145 kamper i Rovers-trøya.

Poengsnittet viser også at det er framgang. I hans første sesong etter opprykket fra League One hadde Blackburn et poengsnitt på 1.30. Sesongen etter var det et snitt på 1.37, og denne sesongen har Rovers et snitt på 1.50 poeng etter 26 kamper. Verdt å merke seg er at sesongen det ble nedrykk til League One hadde Rovers et poengsnitt på 1.47 (15 kamper).

Tony Mowbray blir første manager siden Graeme Souness som når 200 kamper for Rovers.

Tony Mowbrays første kamp som Rovers-manager var borte mot Burton Albion, og da endte det 1-1 mellom lagene. Slik så lagoppstillingen ut:

Steele; Nyambe – Lenihan – Williams – Mulgrew; Feeney – Lowe – Guthrie – Conway; Emnes – Graham

Alle tall er hentet fra Transfermarkt.com.