Knepent tap mot serielederen

Publisert 4/28/2019 av Øystein Thorsen

Norwich viste hvorfor de spiller Premier League neste år.

Norwich hadde god kontroll, men klarte allikevel ikke å sette den siste spikeren i kista, i en kamp der Blackburn kunne stjålet ett poeng. Sluttresultatet ble dog fastsatt allerede etter 23 minutter av kampen, etter tre langskudd.
Det siste av disse var signert Lewis Travis, som med det noterte sitt første seniormål.

Selv om resultatet var jevnt kan vi ikke si annet enn at denne kampen bar preg av at Norwich mest sannsynlig blir seriemestere og at de med det holder et annet nivå enn Mowbrays utvalgte. Norwich-sjef Daniel Farke sa etter kampen at det kunne sluttet 8-1, men om vi skal ta det som tegn på at Blackburn ble overkjørt, eller at hans eget lag var slurvete er opp til hver enkelt å tolke.
2-1 ble det uansett, takket være at treverket sto i veien og at Leutwiler gjorde flere gode redninger.

Leutwiler var med andre ord nok en gang foretrukket foran Raya, og det skulle bli en hektisk første omgang for sisteskansen. Norwich ventet ikke med å skape sjanser, og allerede etter 13 minutter fant de 1-0 via ett skudd fra rundt 18 meter som stusset ned i Leutwilers venstre hjørne.
Muligens litt tafatt fra Blackburn å la Stiepermann få skyte, men det skjedde raskt så det er nok ikke bare Blackburn som hadde måttet se den ballen gå inn.

2-0 kom etter 21 minutter, men denne gangen burde avslutter Vrancic ha blitt stoppet. Bosnieren fikk tid til å sikte, noe som gjorde Leutwiler sjanseløs der ballen fløy opp i vinkelen. Akkurat da så det ut til at tilstelningen skulle bli en stygg affære for de tilreisende.
Men så reduserte som nevnt Travis kun to minutter etter, og det hele så lysere ut.

Norwich kunne sikre opprykk foran eget publikum, og de var naturligvis innstilt på å gjøre det med stil, så Travis redusering tok ikke fra dem seiersviljen. De fortsatte i samme takt, og produserte mulighet etter mulighet. Kun sporadisk var Blackburn frampå, blant annet når Arma slo inn i feltet, men Dack og Graham var ikke med på notene på Carrow Road.
Sistnevnte kom ikke en gang på banen i andre omgang, da Mowbray ville at Brereton skulle få sjansen.

Andre omgang var ikke spesielt annerledes den første, bortsett fra at nettkjenningene uteble. Vertene kontrollerte og skapte målsjanser, mens gjestene for det meste hadde nok med å prøve og holde følge. Dack fikk etter hvert en mulighet, via frispark, men forsøket gikk langt over og ikke lenge etter ble angriperen tatt av banen, til glede for Harry Chapman.
Mot slutten av kampen var Williams nære å stjele ett poeng da Arma igjen slo inn, men forsvareren hadde bedre tid enn han trodde, og headingen ble da stresset utenfor.

Etter kampen ga Mowbray uttrykk for skuffelse og frustrasjon over at laget ikke hang med bedre.
- Vi var steget etter i det meste av første omgang. De fikk score to fra distanse, der midtbanen vår burde ha presset dem, forklarte sjefen til Lancashire Telegraph.
Mowbray mener derimot at de fikk bedre tak på eget spill etter en halvtimes tid, og i andre omgang.
- Norwich er et godt lag, det kan vi ikke legge skjul på, og kanskje gutta var litt nervøse i innledningen.

Alt i alt ser Mowbray på kampen som en lekse som spillerne kan ta med seg.
- Man lærer av å spille mot såpass gode lag. Etter en halvtime kom gutta mere inn i kampen. Laget hadde allikevel ikke nok i dag, så vi får bare flytte blikket til neste kamp, fortsatte Mowbray.
Ikke minst kunne Mowbray slå fast behovet for å forsterke laget, for Norwich viste i dag hvilke nivå man må opp på.
- Bedre spillere lar deg spille bedre fotball. Vi brukte Rothwell sentralt i dag for å tilføre kreativitet og sjanseskaping på midtbanen. Norwich på sin side har ett helt lag som kan gjøre det samme, avsluttet Mowbray overfor lokalavisa.

Selv om Norwich viste en annen klasse i dag skal vi ikke være for kritiske. Blackburn spilte League One for et år siden, og har knapt forsterket siden da.
Hvis Mowbray kan stå i mot Championship med denne troppen blir det spennende å se hva han kan få til med en - forhåpentligvis ordentlig forsterket tropp - i sommer.