Klubben har anket på vegne av damelaget

Publisert 6/18/2018 av Kristin Kongsjorden

Rovers Ladies har vunnet sin nordlige avdeling to år på rad, men tapt kvalifiseringen om opprykk til nest øverste divisjon. Sistnevnte er under omlegging, og utvider antall lag, men Rovers fikk likevel ikke innvilget lisens.

For noen uker siden ble det klart at Manchester United starter opp damelag. De fikk innvilget lisens, noe som førte til at de gikk rett inn i nest øverste nivå, uten å måtte spille seg opp. Nå har også Leicester fått innvilget lisens til Women's Championship for sesongen 2018/19, et lag som kom bak Rovers på tabellen sist sesong. Rovers Ladies har vunnet den nordlige avdelingen sin to år på rad, men dessverre ikke klart å vinne opprykkskampene mot den sørlige vinneren noen av de to årene (sist mot Charlton).

Women´s Championship skal bestå av 12 lag neste sesong, og 10 var klare før United og Leicester ble innvilget de to siste plassene. Rovers søkte også om å få en plass i divisjonen, men fikk avslag på sin søknad. Nå har klubben bestemt seg for å anke avgjørelsen, og en offisiell uttalelse er å finne på klubbens offisielle nettside.

- Klubben bekrefter at den har anket beslutningen om ikke å tildele Blackburn Rovers Ladies lisens for å delta på nest øverste nivå i kvinnenes proffliga neste sesong.

Anken er sendt til The Women's Football Board, og vil nå bli vurdert av et uavhengig panel, som vil avgjøre om den første bestemmelsen skal endres. 

Klubben vant en historisk trippel forrige sesong, ved å i tillegg til å ta ligagullet, også vant Women's Premier League Cup og Lancashire County Cup.

Neste sesong blir det endringer i opprykksreglene, og vinner av Northern Premier Division, som det foreløpig ser ut til at Rovers Ladies må delta i også neste sesong, vil rykke direkte opp uten å måtte gjennom en play-off. 

Trener for damelaget, Gemma Donnelly uttalte til Lancashire Telegraph i forrige måned at hun var veldig skuffet over å ha blitt nektet en plass i Women's Championship, og at hun mener grunnene til avslag verken holder mål eller er rettferdige.

Det blir spennende å se hva som skjer videre i denne saken.