Kjedelig landslagssamling for Diaz

Publisert 9/28/2022 av Øystein Thorsen

Ingen mål og bare ett poeng.

Det svinger ikke av Chile for øyeblikket, det må man kunne si. Ser vi tilbake til juni da de spilte i Kirin Cup ble det tap mot Tunisia og straffetap etter 0-0 mot Ghana. Når laget samlet seg i forrige uke skulle det bli tap 2-0 mot Marokko og deretter 2-2 i går.
Mot Qatar.

Brereton Diaz startet mot Marokko, men ble byttet ut, og mot Qatar fikk han ikke starte. Etter 83 minutter kom han inn, fem minutter etter at Arturo Vidal hadde utlignet for La Roja. 
Nettopp Vidal har laget en liten overskrift rundt Brereton.

Det var nemlig tidligere i uken at legenden uttalte at "dette er ikke Championship" når han skulle kommentere lagkameratens innsats og bidrag til landslaget. Slik det tolkes fra Sports Witness mente Vidal at Diaz må se at dette med å spille internasjonal fotball er noe annet enn ligaen i England.
Nå får derimot Vidal mothugg.

Blant annet den tidligere angriperen Jorge Contreras går i følge nettstedet ut for å forsvare Brereton.
- Uttalelsen er ikke den beste med tanke på hva laget går gjennom. Vidal vil nok gjerne at nivået skal være høyere, men slik Chile spiller nå er de ikke på høyde med nest øverste liga i England. Så jeg skjønner ikke hva som ligger i Vidals kritikken - eller rådet - han kommer med.

Forsvareren Gabriel Mendoza vil heller ikke kritisere Diaz.
- Han er en målscorer som lag i Premier League vurderer. Det som Vidal kan ha ment er at det er en annen stil i Chile, og at Ben fortsatt har mer å gjøre i forhold til å tilpasse seg de chilenske spillerne. 
Mendoza peker også på at verken Diaz eller Alexis Sanchez har fått mye å jobbe med i det siste, selv om sistnevnte scorte 1-0 mot Qatar.

Vi satser på at Vidals uttalelse er en storm i et vannglass og at vår gode Ben har hatt et godt opphold, selv om resultatene skuffet. Vi registrerer at han ikke har vært like dødelig i de to siste kampene i Championship, men håper at det ikke handler om en langvarig måltørke. 
Lørdag, mot Millwall, vet vi mere om Breretons form.