Hvordan gikk det med tabelltipset vårt?


Publisert 30.05.2019 av Kristin Kongsjorden
Før sesongen kom BRSCN med sitt tabelltips. Når vi nå sitter med fasiten, kan vi fastslå at vi ikke traff helt på tipsene våre.

I forkant av hver sesong forsøker vi i BRSCN å tippe hvordan tabellen vil se ut etter at serien er ferdigspilt. Denne sesongen var intet unntak, og med fasiten i hånden ser vi at det ikke endte helt som vi hadde forventet.

Stoke ble tippet å havne på en fin andreplass og gå direkte opp igjen til Premier League. Vi forventet at Middlesbrough, med Tony Pulis ved roret, skulle rykke opp som vinnere. Stoke endte helt nede på en 16.plass, mens Middlesbrough havnet på den kjipe sjuendeplassen, ett poeng bak kvalifiseringsplassen.

Vi hadde sterk tro på prosjektet til Norwich, og tippet dem helt oppe på en tredjeplass. De overgikk dog forventningene våre noe, og endte som kjent som seriemestere med direkte opprykk til Premier League. Derby, som med Frank Lampard i sjefsstolen kom seg helt til play-off-finalen mot Aston Villa, var av oss tippet på fjerdeplass. Vi regnet med at Aston Villa skulle gjøre det bra, men at play-off-plass skulle bli for tøft. De overgikk vår spådom og endte helt oppe på femteplass, og rykket opp etter seieren mot Derby i play-off-finalen.

WBA leverte som ventet godt og endte på en fjerdeplass, plassen over det vi hadde tippet. Nyrike Nottingham Forest skuffet oss med å ende utenfor kvalifisering denne sesongen. Vi hadde tro på at de skulle bli et stabilt og sterkt lag og at de skulle ende opp på den viktige sjetteplassen, foran et annet sterkt lag - Leeds. Sistnevnte overgikk forventningene og endte helt oppe på tredjeplass, men opprykket glapp da de ikke kom seg til play-off-finalen. 

Vi hadde trodd at Rovers skulle komme seg helt opp på en 11.plass, og det så jo også meget lyst ut en periode. Dessverre kom det en skikkelig nedtur i 2019, og vi endte til slutt på en 15.plass. Lagene som endte midt på tabellen og ned mot nedrykk var noe som ventet, og to av de tre lagene vi regnet med at skulle rykke ned gjorde nettopp det. Reading overrasket positivt og berget nedrykk, mens Ipswich, som vi hadde trodd skulle berge, gikk ned sammen med Rotherham og Bolton.

Her ser du vårt tabelltips i sin helhet:

 1. 1. Middlesbrough
 2. 2. Stoke
 3. 3. Norwich
 4. 4. Derby
 5. 5. WBA
 6. 6. Nottingham Forest
 7. 7. Leeds
 8. 8. Aston Villa
 9. 9. Swansea
 10. 10. Preston
 11. 11. Blackburn
 12. 12. Sheffield U
 13. 13. Sheffield W
 14. 14. Brentford
 15. 15. Bristol City
 16. 16. Millwall
 17. 17. Birmingham
 18. 18. Ipswich
 19. 19. Wigan
 20. 20. Queens Park Rangers
 21. 21. Hull
 22. 22. Reading
 23. 23. Bolton
 24. 24. Rotherham
 25.  

Som vi skrev i en nyhet tidligere denne uken, kommer Cardiff, Fulham og Huddersfield ned fra Premier League, mens Barnsley, Charlton og Luton kommer opp fra League One. Det blir nok en gang en tøff batalje i Championship, og vi får håpe Rovers er enda bedre rustet foran den kommende sesongen, slik at vi kan være med og kjempe om et opprykk.

Vi i BRSCN kommer med et tabelltips for sesongen 2019/20 når vi nærmer oss starten på en ny sesong. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: