Historien gjentok seg da Rovers nok en gang tapte i FA-cupens 3. runde

Publisert 1/9/2021 av Fredrik Schjesvold

Vi må tilbake til 2017 sist gang Blackburn nådde den fjerde runden.

Kampfakta: Blackburn – Doncaster 0 - 1

Skudd (på mål): 20 (2) - 5 (3)
Ballbesittelse:
68 % - 32 %
Hjørnespark:
4 - 1
Treffsikkerhet, pasninger:
82 % - 66 %
Målscorer(e):
Doncaster - Taylor Richards (42')

Lørdag møttes Blackburn og Doncaster til oppgjør på Ewood for å spille om avansement til den fjerde runden i FA-cupen. Hvordan Blackburn gikk målløse av banen er det bare gudene som vet. Mowbray må som flere ganger denne sesongen stille seg spørsmålet om hvordan laget ikke var effektivt nok.

Et annet spørsmål bør rettes mot forsvarspillet som lot Taylor Richards score kampens eneste scoring altfor enkelt.

Pears med en stygg tabbe

Det var en rolig og sakte åpning på kampen med Blackburn som dominerte ballbesittelsen, som de har til vane for å gjøre. Sjansene uteble i starten, og det var gjestene som hadde to gode sjanser til å få kampens første scoring. En god og offensiv Aynsley Pears hindret 1-0 etter et bra veggspill fra Doncaster.

Etter halvtimen spilt var det lite å skrive hjem om.

Derimot så skulle det ta seg opp. Hvordan Rovers ikke gikk opp i føringen etter 32 minutters spill er fremdeles en gåte. Trybull slo ballen perfekt inn mot Lenihan, som fra fem meter ikke får stokket beina skikkelig, og midtstopperen satte ballen til side for mål på så å si åpent mål. 

Noen minutter senere kom ett av sesongens enkleste mål imot. Richards løper fra midtbanesirkelen uten noen Rovers-forsvarere rundt. Han får løpe såpass alene at han får et hav av tid til å fyre av et skudd fra 25 meter. Skuddet i seg selv er ikke noe spesielt, og det bør være keepermat. Pears skal bare plukke opp ballen, men her så det ut som det var Zalo på hanskene. Keeperen glapp ballen, og det er et skudd han bør ta ti av ti ganger.

Ineffektive Rovers

Det var et friskt Rovers som kom ut av garderoben til 2. omgang, og bare seks minutter ut i omgangen var det stolpetreff. En bra slått corner av Downing gikk gjennom feltet, og midtstopper Anderson headet ballen i undersiden av egen tverrligger. Det var virkelig nære 1-1.

Kvarteret ut i omgangen kom Elliott og Rothwell på for Downing og TravisSekunder etter byttene hadde Elliott et blokkert skudd innenfor 16-meteren.

Seks minutter senere kom Armstrong på for Trybull, og noe senere Davenport på for Dack. Til tross for flere bytter så det ikke ut som det var noe klar "plan b".

Med tjue minutter igjen av kampen viste Doncasters nysignering seg skikkelig frem med en strålende dobbeltredning. Elliott testet først keeper Balcombe fra 18 meter, og på returen fra fem meter så det ut som Dack skulle utligne, men Balcombe var raskt på føttene igjen, og vartet opp med en strålende refleksredning. 

– Det er en sjanse der Dack scorer ni av ti ganger, men keeperen gjorde en bra redning, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Med fem minutter igjen på klokka var det nok en gang hvor Mowbray kunne klø seg i hodet over hvordan i all verden det fremdeles ikke var 1-1. Rothwell slår en strålende ball inn i feltet til høyreback Buckley som kom på et strålende løp. Fra tre-fire meter satte han ballen utenfor, og den ville sannsynligvis vært uttagbar for keeper hadde skuddet vært mellom stengene.

Blackburn endte kampen med 68 prosent ballbesittelse og 20 skudd med bare to(!) på mål. Det er dessverre alt for svakt.

Mowbray: – Det er alltid skuffende å ryke ut av cupen

Det var en meget skuffet Tony Mowbray som snakket med iFollow Rovers etter kampen, og han var spesielt skuffet med at laget hans ikke kunne på hyll på byllen etter så mye ballbesittelse og skuddforsøk som Rovers hadde.

– Vi forventet å vinne kampen mot et lag fra lavere nivå. Det er alltid skuffende å ryke ut av cupen, sier Mowbray.

– Vi hadde noen gode sjanser, men man blir dømt ut ifra resultater. Da må man score mål, og det gjorde vi ikke i ettermiddag. 

Lancashire Telegraph hadde også en prat med manageren etter kampslutt.

– Angrepsspillerne må prestere og sette sjansene de får. Dersom vi ikke hadde skapt sjanser ville jeg sett på andre områder i laget for å gjøre endringer, men faktum er at vi får sjanser. Vi scorer for lite mål med tanke på antall sjanser vi får, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Mowbray spør seg seg selv om det er bekymringsverdig at Blackburn stadig vekk ikke scorer nok ut ifra hvor mange sjanser som blir skapt.

– Vi tapte 1-0 mot Stoke, 1-0 mot Bristol C., 1-0 i dag, og så presterte vi bare 1-1 mot Sheffield Wednesday. Vi tar ikke sjansene våre. Vi har ligaens toppscorer, men det er ikke lovende når vi går målløse av banen i slike kamper.