Hierarkiet hos Rovers har vært i India


Publisert 31.05.2019 av Kristin Kongsjorden
Rovers-toppene fløy nylig til India på et ukelangt møte, hvor daglig leder blant annet har diskutert neste sesongs budsjett med Venky's.

Forberedelsene foran neste sesong er allerede godt i gang, og for Rovers sin del innebærer det at sentrale personer reiser ned til India for å diskutere planene med eierne. Tony Mowbray, daglig leder Steve Waggott, økonomidirektør Mike Cheston og klubbsekretær Ian Silvester fløy alle ned til Pune, hvor de har hatt samtaler med Madame Desai, Jitendra Desai og Balaji Rao. 

Klubben er forventet å ha omtrent det samme budsjettet den kommende sesongen som de hadde forrige sesong, men det vil være rom for Mowbray til å øke tilgjengelig kapital på bekostning av lønnsbudsjettet, og motsatt, dersom han ser det som nødvendig for å få tak i de riktige spillerne. 

Waggott mener at nøkkelen til å nå topp seks neste sesong er å fortsette den gode rekrutteringsjobben. I første sesong tilbake i Championship plukket laget 60 poeng og havnet på en 15.plass. Klubben kommer nesten til å doble sine investeringer i rekrutteringsavdeling i forsøket på å finne de beste tilgjengelige talentene, noe som vil vil innebære et større fokus mot det europeiske markedet.

Da Lancashire Telegraph snakket med Waggott, sa han at de hadde hatt veldig positive møter, og at eierne gir sin fulle støtte. Dette har også blitt sagt tidligere, noe som bekrefter at de faktisk er interessert i at klubben skal kunne fortsette å bygge seg opp.

- Vi møtte Madame Desai, Mr Desai og Bala, og de er alle ekstremt positive. De ønsket å diskutere nedturen som kom midt i sesongen, og om hva som kan gjøres bedre på den fronten, og Tony kom med en forklaring på dette.

- De følger godt med. De vet hvor vi er per i dag, og hvor vi ønsker å være på sikt. Uansett hvor stort budsjett man har, er det ingen garanti for å rykke opp, da det er veldig vanskelig å komme seg opp fra denne ligaen. Men hvis vi kan fortsette å bygge oss opp, og få inne noen nye spillere, kan Tony få den stallen han har behov for, og da er det en mulighet for at vi kan true topp seks denne sesongen. 

På spørsmål om neste års budsjett, uttalte Waggott at det vil bli omtrent slik det har vært denne sesongen, noe som vil gi en konkurransedyktig stall. Rovers kommer til å fortsette å arbeide under en modell som i stor grad avhenger av investeringer fra Rao-familien, som tok over eierskapet i klubben i november 2011.

Før turen til Pune, som de returnerte fra i forrige uke, hadde Waggott hatt møter med hver av lederne i klubbens avdelinger for å diskutere forventet budsjett. Disse ble så videre diskutert med eierne, med Waggotts hovedfokus på en bærekraftig vekst ved Ewood Park.

- Vi har en budsjettprosess som tar et par måneder. Alle lederne ved hver avdeling møtes internt og diskuterer budsjettet, så setter vi det sammen og går videre med dette til et styremøte.

- Vi går gjennom alt, og direktør Gandhi Babu fra Venky's flyr hit for å delta på denne gjennomgangen hvor vi går gjennom post for post det vi foreslår. Så fort vi har fått klarhet i det, flyr vi til India og går gjennom alt med dem der.

- Gruppen består av meg, som har driften av klubben som område, Tony som har det fotballfaglige ansvaret, Ian Silvester som klubbsekretær som håndterer alle spørsmål rundt kontraktsituasjonen til spillerne, og Mike Cheston som økonomidirektør.

- Vi setter oss ned og snakker sammen over fire dager, hvor vi gjennomgår sesongen som har gått og snakker om hvordan vi føler det gikk og hvorfor nedturen kom. Vi snakker også om det kommersielle og hva vi klarte å generere av inntekter, og hva vi kan forvente å generere neste sesong.

- Vi har videre diskusjoner om hva vi forsøker å få til, og da er det tydelige beskjeder fra alle hold om å fortsette å gjenoppbygge og kjøre på videre. Jeg sier ikke at at ligaen blir enklere, men det at Norwich, Sheffield United og Aston Villa gikk opp, og ut i fra det som kom ned, så tror vi at vi med noen nye spillere og større dybde i stallen vil ha muligheter for å gjøre det bra neste sesong.

Selv om Rovers måtte vente helt til midten av mai for å få vite eksakt hvordan budsjettet for neste sesong ser ut, så føler ikke Waggott at det gir klubben noen ulempe. Han mener tvert imot at en dialog ansikt til ansikt med eierne er svært fordelaktig.

- Det er til veldig stor hjelp, og lang i fra en hindring. Vi har eiere, som alle vet, som er ganske mange tusen kilometer unna. Derfor er det viktig at vi holder dem engasjerte og involverte. Vi kan selvfølgelig gjøre dette over telefon og e-post, men det er ingenting som er bedre enn å sitte ned sammen i fire-fem dager og diskutere alt. Da får de føle vår lidenskap og våre følelser for klubben, og de ser at vi bryr oss og at vi ønsker å ta klubben til en enda bedre forfatning enn hva den var da vi tok over.

- De kan føle Tonys driv og følelser, og ser at han "har hjertet utenpå drakta" og han får frem sine poeng på en meget god måte. 

- De forhører meg om forventningene og budsjettet, og om hvordan vi gjør det, og om hvordan forretningslivet går ellers i Blackburn og de omkringliggende områdene, og når du sitter der foran dem, så kan de stille oppfølgingsspørsmål.

- Etter min mening handler dette om tillit, at de forsikrer seg om at vi bruker pengene deres som om de var våre egne.

Mowbray er ivrig på å gå for topp seks neste sesong, etter at han måtte gi slipp på den drømmen denne sesongen etter en miserabel februar og mars. Waggott deler synet om at Rovers må fortsette å bygge på det de har, ikke minst etter den plattformen de har fått etter forrige sesong.

- Det foregår en konstant planlegging og diskusjon, man kan ikke tillate seg å stå stille i fotballverdenen, da går det bare nedover. Vi må fortsette å utvikle oss og beholde dialogen og engasjementet på et høyt nivå. Vi har sett andre klubber nylig som ikke hadde denne støtten, og da er fallhøyden stor.

- Min melding er at det alltid handler om stabilitet, stødig vekst, progresjon og gjenoppbygging av klubben. Det er eksakt det samme som Tony står for med det fotballfaglige. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: