God stemning i Blackburn

Publisert 9/20/2019 av Øystein Thorsen

Tør vi begynne å tro på playoff?

Forventningen og stemningen rundt Blackburn har blitt skrudd opp flere hakk denne uken, mest på grunn av kapringen av free transfer-mannen Lewis Holtby. Egentlig har ikke mye forandret seg, for Mowbrays sikte har i lang tid vært innstilt på playoff-plass, men det har vært en målsetning som mange supportere kanskje ikke har tatt på fullt alvor. 
Det har vært for mange skuffelser knyttet til klubben de siste årene til at vi helt våger å tro på at klubben har noe i opprykksdiskusjonen å gjøre.

Like fullt er det nettopp det som er målet til Mowbray. Han er en type som ønsker å vinne, og hele poenget med å være i Championship må på et eller annet tidspunkt - selvsagt - være å ta seg til neste nivå.
Mowbray og spillerne er ambisiøse, og det var nettopp den ambisjonen Holtby snakket om da han forklarte hvorfor han valgte Ewood foran andre alternativer han hadde foran seg.
Dette forsterkes i et intervju Bradley Dack gjorde med The English Football Leagues twitterkanal tidligere i uken, der vår nummer 23 er åpen om at laget absolutt sikter på topp 6.
- Å vinne er noe som blir en vane, så vi må bare fortsette å jobbe hardt, forklarte Dack da, uten tvil om at laget absolutt kan klatre på tabellen.

Det har kommet litt i skyggen av Holtbys ankomst at Dack i kampen mot Reading ligger an til sin kamp nummer 100 for Blackburn. 
- Det har gått fort må jeg innrømme, sier Dack og legger til at tiden i Blackburn har vært strålende. 
Og æren for at han trives så godt går til Mowbray.
- Han lar meg få spille slik jeg liker, han har utviklet meg som spiller og ikke minst som person, så det sier en hel del om mannen. 

At en så talentfull spiller som Dack trives under Mowbrays ledelse er utrolig viktig. Det er velkjent at andre klubber har vært villige til å betale store summer for angrepsspilleren, men han har ikke gjort forsøk på å dra.
Det sier noe om hva Mowbray gjør, og hva han representerer.
Tydeligvis ser Holtby det samme, siden han tross alt har satt av de neste to årene av karrieren sin på å få til noe med Blackburn. Og Mowbray selv er også tydelig på hva slags spiller Holtby er, når Lancashire Telegraph prøver å sammenligne tyskeren med en annen gratisspiller, nemlig Jack Rodwell.

Rodwell var i en lignende situasjon, med lignende bakgrunn som Holtby. Men sluttresultatet i form av ett-årskontrakt, 22 kamper spilt og knapt et minneverdig øyeblikk er hvor Mowbray tror sammenligningen slutter.
- Lewis er 29 år og er fortsatt veldig sulten som spiller. Han kan ikke vente på å komme i gang, og han er en helt annen personlighet enn Jack. Jeg tror han kan fungere godt for oss. 
Sjefen har derimot ikke glemt spilleren som på 99 kamper har scort 39 mål for oss.
- Bradley har et enormt talent, han har et stort hjerte og er en glad gutt uten et ondt bein i kroppen, forklarer sjefen til klubbens nettsted.

I likhet med at Dack opplever at Mowbray har utviklet ham på flere forskjellige måter er det tydelig at Mowbray forstår hvordan spillere skal behandles.
- Han er en følsom spiller, og nøkkelen er å gi ham en utfordring, se til at han beholder gleden og kjærligheten til klubben og medspillerne, og ikke minst la han ha det gøy med fotballen. Klarer vi det er det ingen problemer, og da er jeg sikker på at han kommer til å forsette og score
Dack er ikke spiss, men scorer allikevel mye mål, noe som også imponerer Mowbray.
- Jeg håper han får et mål mot Reading slik at han får en ordentlig markering av sine kamp nummer hundre.

Dack erkjenner at det var en tøff start på sesongen, men at det har vært en positiv kurve, ikke minst med seier etter landslagspausen.
Nå gjelder det å se hva han og resten av laget kan få til borte mot Reading.