Fredagsnotiser

Publisert 1/7/2022 av Øystein Thorsen

Spiller ryktes inn, Chapman-retur og Cardiff-kampen.

Vi begynner med Cardiff, og frisker samtidig opp O-fagkunnskapene for de som trenger det: Cardiff ligger i Wales, og walisiske myndigheter legger opp sin egen covid-strategi, uavhengig av hva engelsk fotball foretar seg. 
Strategien, som ble innført rett før jul, bygger på at folkesamlinger og omikron er en del dårlig miks, og dermed spilles fotballkamper for tomme tribuner.

Lancs Live skriver at restriksjonene vurderes hver uke, men det er sagt at dagens regler blir gjeldende inntil videre og dermed får Blackburn spille uten tilskuere når bortekampen den 15. januar sparkes i gang,

Harry Chapman er tilbake i Blackburn, etter at låneavtalen med Burton kom til sin planlagte avslutning. Oppholdet i Burton var ikke et fyrverkeri, til tross for scoring i hans siste kamp, noe som ble forestilling nummer ni.
Nå blir det en kamp mot kalenderen for Chapman.

24-åringen kan nemlig ikke spille for andre klubber denne sesongen, siden han har vært i aksjon for både Blackburn og Burton, dermed er det i prinsipp bare Blackburn som er aktuell framover og siden kontrakten går ut til sommeren tyder alt på at det er nå eller aldri for Chapman. Greit nok egentlig, før eller senere må han få prøve seg blant lagkameratene. Lancashire Telegraph gjengir en uttalelse fra Mowbray der han med all tydelighet forklarer hva som forventes av Chapman.
Klarer han ikke å leve opp til forventningene ser det ut som at han ikke blir noe særlig mere enn en parentes i historiebøkene.

Til slutt blir det mere høyreback. Et tema som virkelig har blitt en gjenganger denne uken. Først med signering av irske James Brown, og deretter en sak om Nyambe der Mowbray kanskje kunne tolkes som frustrert over at namibieren ikke signerer ny kontrakt, og hvor sjefen samtidig sendte et signal om at Nyambe absolutt burde gjøre det. 
I dag handler det derimot om en mulig ny høyreback.

Vi snakker da om nederlandske Deyovaisio Zeefuik. Ikke et navn man uttaler veldig lett på første forsøk, men han virker lovende så vi lærer gjerne. Skulle det bli noe ser det ut til å handle om lån, med opsjon på kjøp til sommeren. Spilleren er 23 år, og har spilt 15 ganger for Nederlands U21-lag. Enda bedre er at han har spilt 11 Bundesliga-kamper for Hertha Berlin, blant annet i klubbens tre siste kamper.
Zeefuik kommer fra Ajax sitt akademi og spilleren selv beskriver seg som en som liker dueller og som jobber hardt for laget.

Om dette er et tydelig tegn på at Mowbray planlegger en hverdag uten Nyambe skal vi ikke si, men det er jo ikke utenkelig at Ryan pakker veska snart og da er det naturlig at Mowbray forbereder seg for dette. Høyrebacken er uansett et område med mindre bra dekning, og til Lancashire Telegraph sier Mowbray i dag at han helst vil forsterke troppen i dette vinduet. 
- Med tanke på at vi lever i en covid-verden så føler jeg at vi burde ha bedre dekning. God orden og flaks har gjort at vi nesten ikke har merket covid, mens andre klubber har hatt 20 spillere ute. Kan det skje med oss? Jeg håper ikke det, sier sjefen.

Zeefuik høres i hvert fall ut som et spennende tilskudd, så vi følger utviklingen der.