Fortsatt usikkerhet rundt Rodwells fremtid


Publisert 02.06.2019 av Kristin Kongsjorden
28-åringens kontrakt går ut om en måned, og han må snart bestemme seg for hvor han ønsker å fortsette sin karriere.

Rovers er i kontraktforhandlinger med Rodwell, og han har blitt tilbudt en ny avtale som han så langt har vært motvillig til å signere. Spilleren som kom gratis til klubben i august, har nå en måned igjen av sin kontrakt og det ryktes at flere Serie A-klubber skal ha vist interesse for ham.

Rodwell skal ha uttrykt at han ønsker å spille på en mer fast basis enn hva han gjorde sist sesong, hvor han i alt fikk 22 kamper. Det er nok neppe enklere å få fast plass på laget den kommende sesongen, siden Rovers ser etter forsterkninger både på midtstopperplass og sentralt på midten, som er de to posisjonene Rodwell er mest aktuell for. Nettopp det at han er allsidig og kan brukes i flere posisjoner, gjør at Mowbray er interessert i å få til en avtale. 

Steve Waggott har uttalt til Lancashire Telegraph at det er pågående diskusjoner rundt kontrakten, men at det er noe diffus informasjon som lekker ut rundt dette.

- Det er snakk om interesser fra Italia, men det er ikke noe som har vært avgjørende for om han blir værende her eller ikke. Vi skal fortsette samtalene og så får vi se om vi kommer til et punkt som gjør at han ønsker å bli værende.

Det at Rodwell valgte å komme til Ewood på en ettårskontrakt i fjor sommer var noe overraskende, men handlet nok mye om at han hadde hatt et par trøblete sesonger hos Sunderland. Han hadde kun fått 29 kamper i løpet av to sesonger der før han bestemte seg for å signere for Rovers.

- Jack som er på dette stadiet i sin karriere og har vært hos oss i et år vil helt sikkert ønske å være fast på et førstelag igjen. Det kommer til å bli stor konkurranse om plassene neste sesong, slik det også bør være.

Det er forventet at flere spiller kommer til å gå både inn og ut av stallen denne sesongen, men Mowbray ønsker å beholde flere av sine førstelagsspillere i forsøket på å bli blant de seks beste i Championship. Det vil utvilsomt være interesser for flere av talentene på U23-laget, som endte på en femteplass i Premier League 2 sist sesong.

Flere, som Dan Butterworth, John Buckley og Tyler Magloire, fikk sin førstelagsdebut sist sesong, og Rovers må gjøre en avveining på hva som er best for talentenes videre utvikling. Sjefen ønsker å beholde majoriteten av sine unge spillere rundt førstelagsstallen i oppkjøringen, før han avgjør om de vil bli en del av stallen, blir værende på U23-laget eller gjøres tilgjengelig for utlån. På spørsmål om interesse for spillere svarte Waggott følgende:

- Det har vært mer interesse for våre yngre spillere. For øyeblikket har jeg ikke hørt at det har vært noe interesse for noen av våre førstelagsspillere. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: