Fortsatt lite konkret fra India


Publisert 24.05.2019 av Øystein Thorsen
Men Mowbray forklarer hva spillere får hvis de velger Blackburn.
Dessverre har det vært lite konkret å rapportere om fra Mowbrays opphold i India, som har sin siste dag i dag. Vi har via Lancashire Telegraph fått signaler om hva budsjettet kommer til å lande på, men ennå har verken Mowbray eller andre kommet med spesifikke uttalelser om penger, målsetning eller annet håndfast. Lokalavisa har derimot fått noen ord med sjefen om hvordan han ser på den pågående spillerjakten.
- Vi må være dyktigere og lurere enn andre klubber, for vi kommer ikke til å kunne vinne budrunder, er Mowbrays klare beskjed

Uttalelsen indikerer at Lancashire Telegraphs antagelse om budsjettstørrelse kan stemme. Det vil si cirka 8 millioner pund, noe som jo ikke er all verdens i dagens fotball. Samtidig peker Mowbray på at penger ikke er alt. 
- Trenerne må være gode og infrastrukturen i klubben må være god for at man skal kunne tiltrekke seg spillere. Vi har ikke noe problem med å droppe spillere som fokuserer på lommeboka når de velger klubb, forklarer sjefen. 
Med andre ord kommer spillere med feil mentalitet til å ekskludere seg selv - og tvert om

Mowbrays innstilling er at man som manager må være aktiv i forhold til spillerne. 
- Måten du trener og behandler en spiller er avgjørende. Fotballspillere er som småstein på en strand. Når du finner en kan du polere den til en diamant.
Dette kan høres selvsagt ut, men det er ikke nødvendigvis det.
Man kan ikke bare kjøpe en spiller og forvente at han skal prestere på egen hånd - kun avhengig av sitt talent. Det blir til å spekulere, men hadde for eksempel Bradley Dack klart nivået i Championship like bra under hvilken som helst annen manager? 

Spillerne har ved flere tilfeller uttalt seg om den gode stemningen og samholdet i klubben, noe som naturligvis må tolkes som et produkt av Mowbrays ledelse. Spillere som vil ha en sjef som er aktiv og engasjert bør vurdere Blackburn, selv om lønningen ikke er like god som i andre klubber.
Og det finnes heldigvis spillere som verdsetter en sjef som jobber for å forbedre dem.
Så sent som i dag uttalte Harry Chapman seg til klubbens nettsted der han sa at Mowbray var en avgjørende faktor til at han valgte å komme tilbake til Blackburn. 
- Jeg utviklet meg så mye under Mowbrays ledelse når vi var i League One, og forhåpentligvis kan jeg utvikle meg ytterligere med hjelp fra ham.  
Så da er det "bare" å finne flere spillere som ønsker å være del av en organisasjon der man kan vokse - sammen med resten av laget.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: