Forsvarsproblemene fortsetter

Publisert 3/2/2019 av Øystein Thorsen

Det ble med andre ord ikke mange poeng hos Rotherham.

Syndene fra februar henger i, og for å understreke påstanden gikk Rotherham opp i ledelsen allerede etter drøye 90 sekunder spilt, da et innkast ble for vanskelig. Baller inn i feltet later til å være selve kryptonitten for Mowbrays utvalgte, og selv om minst to Blackburn-spillere var på vei mot innkastet kunne Ajayi heade forbi Raya.
Ikke den starten Mowbray hadde tenkt seg, og da det kort etter nesten ble 2-0 så sjefen seg nødt til å legge om til en trebackslinje, allerede etter ti minutter.

Blackburn klarte allikevel ikke å skape allverdens, til tross for den taktiske forandringen, og det så ut til at Rotherham syntes det var greit å la gjestene få trille litt ball, mens de ventet på nye muligheter til å slå server inn mot Blackburns boks.
Mulighetene var for øvrig jevnt fordelt over 90 minutter, men balltrillingen var i Blackburns favør - med 59% - uten at det hjalp.

Andre omgang så bedre ut for Blackburn. Først var Mulgrew utrolig nære å sette sin fjerde corner rett i mål, men millimeterne var ikke på hans side. Kort etter slo samme mann et frispark inn i Rotherhams sekstenmeter, og litt tilfeldig landet ballen plutselig foran Bell som plasserte ballen vakkert i lengste hjørne.
1-1 og et håp om at ballbesittelsen og tabellforskjellen skulle gi utslag.

Men Rotherham som ikke hadde vunnet på sine siste ni forsøk skulle gjenvinne ledelsen kun minutter etter utligningen. Og måten vertene fikk avansere på banen, uten at noen hos Blackburn kunne eller maktet å inngripe, eller måten man tapte hodeduellen da ballen ble slått inn, og hvordan Bell forvirret lot ballen få lande foran Ryan Williams som kunne måke den opp i nettaket, er et godt eksempel på hvorfor dette laget slipper inn flest mål av alle på bortebane.
Det virket rett og slett som at Rotherham tok det de ville ha, når de på 1-1 måtte ha et mål til.

På motsatt banehalvdel prøvde Dack og få til sitt tredje mål på like mange kamper mot Rotherham, men forsøket gikk noen decimeter utenfor Rodaks høyre stolpe. I stedet var det Rotherham som skulle øke ledelsen. Og i likhet med 1-0-scoringen - og minst en annen stor sjanse - startet det med et langt innkast fra vertenes høyre side. Som tidligere klarte ikke Blackburn å klarere ordentlig, så ballen ble slått inn i feltet igjen der Ajayi nok en gang fant plass mellom gjestende forsvarspillere og han kunne heade kontrollert opp i Rayas venstre vinkel.
Fint gjort, men med et mere resolutt forsvar burde det ikke blitt mere enn en sjanse

Dack har som nevnt scort i begge de tidligere kampene han har spilt mot rødtrøyene, og han ville tydeligvis fortsette med denne tradisjonen. Svært nære kom han også da han fikk tak på en ball innenfor sekstenmeteren, avanserte et par meter før han vendte og satte ballen i stolpen - som spratt ut i feltet igjen der Graham var på plass.
Spissen ble derimot forhindret med ulovlige midler og dommeren ga straffe

Da var det spilt 90 minutter, så Mulgrew - som gikk fram til krittmerket - hadde nok ikke andre forventninger enn at det kun skulle bli et trøstemål. Etter et fullstendig ubønnhørlig straffespark manet naturligvis kapteinen spillerne til å finne krefter og tro på en sluttspurt, men det ble ikke bedre enn 3-2 til Rotherham, og nok en skuffelse for Mowbrays gutter.

Mowbray var langt i fra fornøyd etter kampen, og sa rett ut at laget ikke har evne til å forsvare seg ordentlig, mangler evne til å holde buret rent og kan heller ikke heade ballen ut fra egen boks.
- Måten vi slipper inn det første målet, etter å ha trent på nettopp slike situasjoner denne uka, det er ikke til å tro, sa Mowbray etter kampen.
- Jeg kan unnskylde spillerne i forskjellige sammenheng, men ikke etter dette. Vi må forsvare oss, heade ballen vekk, men den eneste spilleren vi har som liker å heade er ikke tilgjengelig akkurat nå, forklarte Mowbray med henvisning til den skadde Lenihan. Samtidig tar Mowbray sitt ansvar siden han ikke klarte å sette opp et lag kapable til å gå i krigen. Ikke har manageren skaffet flere forsvarspillere i stil med nevnte Lenihan heller, så da får han ta sin del av smellen.
Sjefen la dog til at gutta var like forbannet som ham, så vi får håpe det kommer en reaksjon snart, og at laget finner tilbake til spillet fra januar.