Forsvaret må forsterkes


Publisert 26.02.2019 av Øystein Thorsen
Blackburn lekker som en sil, særlig på bortebane.
Borteformen, eller snarere forsvarsjobben på ukjent gress, har ikke vært bra denne sesongen og Mowbray erkjenner overfor Lancashire Telegraph i dag at forsterkninger er nødvendige. 
Lokalavisa skriver at Blackburn har sluppet inn 35 på 17 bortekamper, og dette er flere enn alle andre lag i divisjonen. 
- Det er ikke sifre vi er fornøyde med, erklærer Mowbray. Sammenlagt på tabellen er det kun de under streken som har sluppet inn flere enn våre 52 baklengs. 
- Laget behøver forsterkning, og vi er kjent med hvilke deler av laget dette gjelder.

Videre sier Mowbray at det handler om konkurranse, og han bruker Lewis Travis som eksempel. 
- Travis kom inn og løftet lista for hva som kreves for å få en plass på laget, og de som ikke klarer det nivået får heller ikke spille. 
Spørsmålet er om det er nok konkurranse i nettopp den bakre rekka.
For øyeblikket, med Lenihan skadet og Williams ute på suspensjon, virker det som at det nesten er fritt fram for å få en plass i forsvaret. 

- Gutta merker fort på treningsfeltet hvem som er det naturlige valget for å starte neste kamp, så det er viktig å rekruttere gode spillere slik at troppen ser hvilke nivå man skal strekke seg etter
Men som Lancashire Telegraph minner om, den eneste defensive tilveksten laget har fått siden i fjor sommer er Jack Rodwell, og han kom inn på free transfer, fremst som midtbanespiller, som en joker egentlig, da man ikke visste om kunne finne tilbake til gamle takter eller ikke. 
Slik skaper ikke all verdens med konkurranse, og det gjør muligens spillerne noe slappere i innstillingen

Slapt var det i alle fall i innledningen mot Birmingham, innsatsen fikk til og med merkelappen "uakseptabel" av Mowbray. Justeringer ble gjort og etter det første kvarteret var nivået langt bedre. Allikevel ble det to baklengs, og særlig det andre målet - da Blackburn hadde snudd kampen - var spesielt bittert. 
Man kan ikke slippe inn mål igjen og igjen i sluttminuttene av en kamp, og spesielt ikke sekunder etter at man selv har scort. 

Forsvaret er med andre ord Mowbrays og Blackburns største forbedringsområde. Dessverre ser det for øyeblikket ikke ut til å finnes noen forsvarertype i stil med Lewis Travis som kommer fra ungdomslaget og utfordrer de etablerte spillerne. Det må med andre ord hentes inn nytt blod, noe vi får håpe Mowbray og speiderne allerede er i gang med å se på.
Denne sesongen er hva den er, så alt vi kan gjøre er å se fram til i sommer, hvor troppen forhåpentligvis får velbehøvelige forsterkninger


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: