Første hjemmetap på 26 kamper

Publisert 10/4/2018 av Kristin Kongsjorden

To mål av Billy Sharp sørget for å stoppe Rovers' ubeseirede rekke med kamper på hjemmebane.

Et sterkt bortelag tok en fortjent seier i går, mot et tannløst hjemmelag. Begge målene kom i andre omgang, og den rutinerte Billy Sharp var på rett sted til rett tid ved begge scoringene.

Sharps første mål var av det heldige slaget, da han fikk en ny sjanse på retur etter at Derrick Williams blokkerte hans første avslutningsforsøk. Det andre målet derimot, kom som resultat av flere gode trekk hos the Blades, hvor kapteinen fikk et presist innlegg som han kunne heade enkelt inn fra kort hold.

Det var bortelaget som åpnet kampen best, og som også skapte de største sjansene i kampen. Raya fikk mye å bryne seg på, og gjorde også en god jobb med å holde buret rent i første omgang.

I motsatt ende av banen hadde både Harrison Reed og Corry Evans sin sjanse til å sette hjemmelaget i føringen, men skuddene gikk enten i en blokk eller over tverrliggeren.

Gjestene fortsatte å trykke på, og tidligere Academy-gutt O'Connell var nær å overliste Raya etter å ha fått til en god heading etter et presist slått hjørnespark fra Ollie Norwood.

Tony Mowbray var nok neppe veldig fornøyd med lagets pretasjoner til pause, og valgte allerede da å gjøre noen endringer på laget. Inn kom Mulgrew, etter å ha måttet stå over fire kamper grunnet skade. Han erstattet Richie Smallwood, og Rovers endret også på formasjonen til å spille med tre bak. Endringen førte ikke til noen voldsom endring i spillet, og det tidligere skotske talentet John Fleck var bare en blokkering unna å sende gjestene i ledelsen.

Like før timen var spilt fikk Rovers en fin mulighet. Bennett sendte en presis langpasning frem til Amari'i Bell, men godt press fra Kieron Freeman gjorde at backen ikke fikk headet ballen under tverrliggeren.

Med 25 minutter igjen å spille kom bortelagets første mål. Som tidligere nevnt var målet av det heldige slaget, men uansett var det ikke ufortjent at det var gjestene som gikk opp i ledelsen. Rovers forsøkte seg på en umiddelbar respons, men Ben Brereton benyttet sin mulighet dårlig, og klarte ikke å sette Henderson på prøve etter et godt innlegg fra Williams.

I stedet var det United som skulle få doble sin ledelse. Med 12 minutter igjen å spille var Sharp frempå igjen, og denne gangen var det godt spill fra bortelaget som lå bak scoringen.

Rovers måtte se sin utrolige hjemmerekord ta slutt. Forut for denne kampen var det over ett år siden Rovers sist tapte hjemme på Ewood Park. Vi får håpe gårsdagens hjemmetap var et blaff, og at Ewood blir et fort igjen i en ny, lang periode.

Allerede førstkommende lørdag er det duket for nok et Championship-oppgjør. Rovers reiser for å spille mot Bolton, og kampen kan ses på Viasport/Viaplay kl. 18:30.

Rovers: Raya, Bennett (c), Lenihan, Williams, Bell (Rothwell, 68), Evans, Smallwood (Mulgrew, 46), Reed, Dack, Armstrong, Graham (Brereton, 56).

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Rodwell, Conway, Palmer.

Gule kort: Bennett, 90.

Sheffield United: Henderson, Stevens, Fleck, O'Connor, Basham, Sharp (c) (Clarke, 83), Egan, Norwood, McGoldrick (Washington, 87), Freeman, Duffy (Coutts, 73).

Ubenyttede reserver: Moore, Lundstram, Stearman, Johnson.

Mål: Sharp, 66, 78.

Gule kort: Stevens, 80, O'Connell, 90.

Dommer: Robert Jones.

Tilskuere: 13 293 (2057 tilreisende supportere)