Før kampen: Peterborough - Blackburn

Publisert 12/8/2017 av Kristin Kongsjorden

Siden starten av november er det ingen lag som har plukket flere poeng enn Rovers, med sine 12 poeng på de fire siste kampene.

I morgen er det igjen duket for ligakamp, denne gang borte mot Peterborough. Det hjemmesterke laget fra katedralbyen i Cambridgeshire i det østlige England, ligger på en sjuendeplass med 29 poeng før helgas serierunde. Rovers med sine 37 poeng, ligger på en fin fjerdeplass, med en kamp mindre spilt enn morgendagens motstander. 

Elliott Bennett starter sin fire kampers karantene, etter å ha fått sitt andre røde kort for sesongen. Bennetts fravær vil kunne gi Craig Conway sjansen fra start, etter at han har vært ute i to måneder med en muskelskade i låret (hamstringen). Harry Chapman og Ben Gladwin er begge ute med skader, men heldigvis har Rovers mange alternativer i angrep. Dominic Samuel og Danny Graham scoret begge i FA-cupkampen mot Crewe på søndag, og Joe Nuttall har vist gode takter. 

Hos Peterborough vil de vente i det lengste med å ta en avgjørelse på om Ryan Tafazolli og Leo Da Silva Lopes blir klare til spill. De fikk seg en smell i Checkatrade Trophy-seieren mot Southend, men var begge tilbake på trening på fredag, og manager Grant McCann håper de vil være klare til dyst. Liam Shephard har fortsatt kjenning med lyskeskaden sin og er ute i minst to uker til, mens Junior Morias er ute med en lårskade. 

Kampen på lørdag er kún det femte møtet mellom de to klubbene i EFL, og det første møtet på tredje nivå siden februar 1975. Blackburn har ikke holdt nullen i de fire foregående møtene, og står med én seier og tre tap. Det er blitt scoret ti mål i de to siste møtene mellom lagene (Championship 2012/13), fire mål for Peterborough og seks mål for Rovers, hvorav lagene hadde én seier hver.

Det er bare de to topplagene i ligaen, Wigan Athletic og Shrewsbury Town, som har vunnet flere hjemmekamper denne sesongen enn Peterborough. "The Posh" har derimot tapt tre av de fem siste hjemmekampene på ABAX stadium.

Siden starten av november er det ingen lag som har tatt flere poeng enn Rovers. Sammen med Scunthorpe United har de tatt 12 poeng på de siste fire kampene. Rovers har ikke vunnet fem ligakamper på rad siden november 2000, da Graham Souness ledet laget til seks seire på rad på andre nivå i England. Den gangen endte vi på andreplass og rykket med det opp til Premier League. Det var for øvrig tre norske spillere på suksesslaget i 2000/01-sesongen.