Før kampen: Blackburn Rovers – Rotherham United

Publisert 11/9/2018 av Øystein Thorsen

Les hva Championship Norge har å si om oppgjøret mot the Millers.

Queens Park Rangers kom til Ewood Park med en kampplan som tilsa at de var mer enn fornøyd med ett poeng. Det lyktes de nesten med ettersom Rovers ikke fikk spilt seg frem til noe særlig med sjanser, men like før slutt sikret Bradley Dack seieren fra straffemerket.

Ben Brereton kom inn og skaffet straffesparket som Dack scoret på, men i mine øyne var det et heldig straffespark for vertene. Det er ikke mange som snakker om sesongen til Rovers ettersom de helt siden sesongstart har vært en plass midt på tabellen, men det faktum at de bare har tapt tre av sine 16 første kamper etter opprykket er meget imponerende.

Nå er de helt oppe på en åttendeplass med sine 25 poeng, og kan gå opp på play-off plass med seier her. Hjemme på Ewood Park har de 3-4-1 denne sesongen. Det tapet kom mot Sheffield United og er det eneste ligatapet på hjemmebane siden september i fjor.     

Blackburns siste kamper:
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)

Rotherham United ble rundspilt av Swansea City forrige helg, men sikret seg likevel tre poeng takket være to straffescoringer av Ryan Manning mot slutten av kampen. Etter kampen gikk blant annet Rotherham-spiller Joe Newell ut på sosiale medier og spøkte om at han ville gi beskjed til politiet om at det hadde skjedd et ran på New York Stadium.

På hjemmebane er Rotherham sterke, men det har vært verre på fremmed gress. Denne sesongen står de med 0-2-6 på bortebane og er dermed ligaens dårligste bortelag.
Likevel har de tatt sterke poeng borte mot Middlesbrough og Preston North End i sine to siste bortekamper.
Går man lenger tilbake i tid vil man se at Rotherham ikke har vunnet noen av sine 33 siste bortekamper i Championship. Kanskje kan de gjøre noe med den fæle statistikken på lørdag?    

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Swansea 2-1 (Manning x2)
Preston – Rotherham 1-1 (Smith)
Boro – Rotherham 0-0
Rotherham – Bolton 1-1 (Vaulks)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Taylor)

Vurdering: Blackburn Rovers er solide og har et stort fokus på å forsvare seg som et lag under Tony Mowbrays ledelse. Det gjør at angrepsspillet av og til lider litt. Av den grunn tror jeg fort det kan bli en kamp hvor vertene stanger mot Rotherhams forsvarsmur. Jeg ser ikke bort fra at det blir få scoringer, men har samtidig troen på at vertene vil finne veien til nettmaskene minst én gang før kampen er over. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.68 @ Fansbet)

Kampstart er til velkjent tid lørdag, 16:00.