Før kamp: Stoke City v Blackburn Rovers

Publisert 9/21/2018 av Erlend Pettersen

Ny helg. Ny kamp. Og nytt før kamp stoff fra Championship Norge.

 Stoke City – Blackburn Rovers

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Clucas og James McClean er ute hos vertene. Gjestene mangler Jacob Davenport, Dominic Samuel, Ben Gladwin og Jack Rodwell.

Stoke City har trengt en del tid med å bli vant med Championship nå i høst. Med flere dyktige spillere som kjenner godt til dette nivået fra før, samt en manager som virkelig har imponert på dette nivået før, skulle en ikke tro at det ville bli noen vanskelig overgangsperiode. Det har det likevel blitt, men nå ser det så smått ut til å være noe på gang igjen hos The Potters. I midtuken var Swansea City på besøk på Bet365 Stadium, og det endte til slutt med en sterk 1-0 seier. Det var deres tredje hjemmeseier på rad, dersom man tar med cupkampen mot Huddersfield Town i beregningen. Bare ett tap har det blitt på de fire siste ligakampene, og det kom borte mot West Bromwich Albion. Jeg har på følelsen at dette Stoke-laget sakte, men sikkert, kommer til å klatre opp til lagene som er med helt i toppen. Hjemme på Bet365 Stadium har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Swansea og Hull City er lagene som har blitt slått. Wigan Athletic er det eneste laget som har reist derfra med tre poeng denne høsten.  

Stokes siste kamper:
Stoke – Swansea 1-0 (Allen)
Sheff  Wed – Stoke 2-2 (Afobe x2)
West Brom – Stoke 2-1 (Pieters)
Stoke – Huddersfield 2-0 (Berahino, Selvmål)
Stoke – Hull 2-0 (Selvmål, McClean)

Blackburn Rovers var et par nummer for små borte mot Derby County tirsdag kveld, men klarte til slutt sikre seg et meget sterkt poeng på Pride Park. Mot slutten av kampen hadde de til og med muligheten til å ta en ufortjent seier da Bradley Dack plutselig ble spilt gjennom av Danny Graham. Dack rundet keeper og satte ballen i nettveggen, men etter kampslutt var nok samtlige spillere i Rovers-garderoben mer enn nok fornøyde med det ene poenget. Etter åtte serierunder har Rovers bare tapt én kamp, og det skjedde borte mot Bristol City like før landslagspausen. De har ikke hatt det tøffeste kampprogrammet, men har likevel sett meget bra ut i de aller fleste kampene. Det er tydelig at denne nyopprykkede klubben ikke blir noen enkel kamp for noen av lagene i Championship, og da spesielt ikke på Ewood Park. På bortebane er det dog bedre muligheter for å slå Lancashire-klubben. På sine fire bortekamper så langt har de vunnet mot Hull City, tapt mot Bristol City og spilt uavgjort to ganger.

Blackburns siste kamper:
Derby – Blackburn 0-0
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Dack)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Mulgrew)
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)

Vurdering: Stoke City ser ut til å være litt på gang igjen og står nå med et par sterke seiere på rad på hjemmebane. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som ikke er enkle å slå, men som tidvis slet stort mot Derby County tidligere denne uken. Jeg tror ikke gjestene får det mye enklere her, og derfor markerer jeg for en knepen hjemmeseier.

Tips: H

Skrevet av Eirik Aase, ChampionshipNorge.com