Før kamp: Blackburn Rovers v Sheffield Wednesday


Publisert 01.11.2019 av Erlend Pettersen
Les deg opp på hva Eirik Aase har skrevet om kampen.

Blackburn Rovers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00, vises på iFollow Rovers.
Skader og Suspensjoner: Ben Brereton, Dominic Samuel, Darragh Lenihan og Greg Cunningham er skadet, mens Lewis Holtby ser ut til å bli klar hos vertene. Hos Sheffield Wednesday er Massimo Luongo usikker.

Like etter landslagspausen i september var Blackburn Rovers høyt oppe. De hadde kontakt med lagene helt i toppen av tabellen, samtidig som de stod ovenfor et overkommelig kampprogram. Derfor er skuffelsen nå enorm i Rovers-leiren etter seks kamper på rad uten seier. Forrige helg ledet de 2-0 over lokalrival Preston North End, men endte til slutt opp med å tape 2-3. Rovers har hatt tunge fravær bakover på banen, men grunnen til den svake formen den siste tiden ser ut til å sitte i hodet til spillerne. Nå er Lancashire-klubben på en 17. plass med 15 poeng, og ned til nedrykk skiller det bare tre poeng. Kampprogrammet fremover er ikke det beste, og derfor bør Tony Mowbray snart lede Rovers til et par seiere igjen så fort som mulig dersom han skal unngå å kjenne på presset. Sheffield Wednesday skapte flere gode sjanser hjemme mot Yorkshire-rival Leeds United, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng i derbyet. Nok en gang fikk man dermed servert en målfattig kamp med uglene, og nå har det bare blitt scoret fem mål i Wednesdays fem siste kamper. Uglene ligger nå på en femteplass med tre poeng til tabelltopp, og på bortebane har de 3-1-3 denne sesongen.

Rovers siste kamper:
Preston – Blackburn 3-2 (Selvmål, Gallagher)
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Forest 1-1 (Armstrong)

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 0-0
Sheff Wed – Stoke 1-0 (Luongo)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Börner)
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Luongo)
Hull – Sheff Wed 1-0

Vurdering: Det aller meste tyder på at dette kommer til å bli en jevn og målfattig affære. Kampen kan vippe begge veier, men jeg har størst tro på uavgjort. Nøkkelen i denne kampen blir hvordan vertene klarer forsvare seg mot Wednesdays dyktige kantspillere. Rovers klare akilleshæl er nemlig backene. 

Skrevet av Eirik Aase, Championship Norge. Besøk hjemmesiden: www.championshipnorge.com 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: