Blackburn Rovers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lenihan, Mulgrew, Raya, Samuel og Gladwin er skadet. Nyambe, Rodwell, Graham og Dack er usikre. Davenport under opptrening.

WWW.CHAMPIONSHIPNORGE.COM

Det ble en kamp utenom det vanlige da Blackburn Rovers tok turen til The Hawthorns for å møte West Bromwich Albion forrige runde. Etter en jevnspilt første omgang lå de under etter å ha sovnet på et hjørnespark. I andre omgang gikk de rett i strupen på West Brom og fikk et fortjent utligningsmål da en fantastisk Harrison Reed scoret fra distanse. Etter scoringen ble kampen snudd helt på hodet da David Raya brakk nesen etter et sammenstøt med knottene til Jay Rodriguez. Rovers hadde brukt opp byttene og måtte dermed sette utespiller Richie Smallwood i mål. Med én spiller færre på banen og Smallwood i mål, klarte Rovers likevel stå imot og sikre seg ett viktig poeng. Lancashire-klubben har dermed fortsatt ikke tapt to kamper på rad siden august i fjor. Nå ligger Rovers på en 12. plass me 22 poeng, og på hjemmebane har de litt skuffende 2-4-1 denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)
Blackburn – Sheff Utd 0-2

Queens Park Rangers er et av ligaens store formlag for øyeblikket. Noen ville ha bort manager Steve McClaren etter fire serierunder da QPR stod uten poeng, men McClaren har helt klart vunnet over fansen. Etter 1-0 seieren over Aston Villa i forrige runde har QPR nå tre strake seiere. De har ikke tapt noen av sine fem siste kamper, og har i løpet av disse fem kampene tatt hele 13 poeng. Denne flotte formen har før London-laget opp på en 10. plass med 23 poeng. På bortebane har QPR 3-1-3 denne sesongen, hvor samtlige tre seiere har kommet i løpet av klubbens fire siste bortekamper.

QPRs siste kamper:
QPR – Aston Villa 1-0 (Wzsolek)
QPR – Sheff Wed 3-0 (Hemed, Freeman, Wells)
Ipswich – QPR 0-2 (Selvmål, Hemed)
QPR – Derby 1-1 (Cameron)
Reading – QPR 0-1 (Leistner)

Vurdering: Vertene taper sjeldent, og da spesielt på hjemmebane. Bare ett tap har det blitt på eget gress siden september i fjor. Her får de derimot en tøff utfordring når et formsterkt QPR-lag kommer på besøk. Vertene har sannsynligvis et par tunge fravær som QPR kan utnytte, men likevel tror jeg dette blir et jevnt oppgjør. For meg fremstår uavgjort som det mest sannsynlige utfallet her.