Før kamp: Blackburn Rovers v Hull City


Publisert 25.01.2019 av Erlend Pettersen
Lørdag spilles det en nøkkelkamp i kampen om topp seks. Les hva ChampionshipNorge skriver om kampen.

 

Blackburn Rovers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Gladwin og Samuel langtidsskadet. Davenport under opptrening, Mulgrew strekkskadet. Evans usikker.

Etter en del stang ut og udyktighet i slutten av desember, har Blackburn Rovers nå fått en fantastisk start på det nye året. De var minutter fra å slå ut Newcastle United i FA Cupen på St James` Park, men måtte til slutt nøye seg med en omkamp som de tapte. Ser man på formen i serien har alt gått på skinner i 2019 for Lancashire-klubben. Etter å ha vunnet 2-0 hjemme mot Ipswich Town forrige helg har de blå og hvite nå tre strake seiere i serien. West Bromwich Albion og Millwall var begge i bra form før de møtte Rovers, men begge lagene måtte forlate banen uten poeng etter å ha møtt Tony Mowbray & Co. Den gode formen har ført Rovers opp til en 10. plass med 40 poeng, og på hjemmebane har de 6-6-2 denne sesongen.  

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Ipswich 2-0 (Graham, Nuttall)
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)
Millwall – Blackburn 0-2 (Armstrong, Nuttall)
Newcastle – Blackburn 1-1 (Dack)
Blackburn – West Brom 2-1 (Mulgrew, Dack)

Ligaens store formlag heter fortsatt Hull City. Etter seks seiere på rad måtte tigrene nøye seg med ett poeng borte mot Aston Villa, men det må sies at Hull ledet 2-0 i poengdelingen på Villa Park. Nå har Nigel Adkins & Co ti kamper på rad uten tap i serien, og denne fantastiske formen gjør at tigrene i likhet med hjemmelaget har seks poeng opp til play-off. Jarrod Bowen er mannen alle retter blikket mot på dette Hull-laget, og det er ikke så rart med tanke på hans åtte mål på sine seks siste kamper i serien. På bortebane har formlaget 5-4-5 totalt, hvor ingen av deres syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Aston Villa – Hull 2-2 (Evandro, Bowen)
Hull – Sheff Wed 3-0 (Bowen x2, Campbell)
Millwall – Hull 2-1 (Toral)
Hull – Bolton 6-0 (Grosicki x2, Bowen, Martin, Dicko, Evandro)
Leeds – Hull 0-2 (Bowen x2)

Vurdering: To lag i fin form som møtes på Ewood Park. Vertene taper sjeldent på hjemmebane, mens gjestene ikke taper kamper lenger. Dette blir jevnt, spennende og kan vippe alle veier. I dette oppgjøret synes jeg vertene har blitt gjort til for stor favoritt hos bookmakerne. Det er ikke ofte man får over 3 i odds på det som har vært ligaens store formlag i flere måneder, og derfor synes jeg borteseier er den mest fornuftige markeringen her.

Skrevet av Eirik Aase, Championshipnorge.com.
 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: