Før kamp: Blackburn Rovers v Birmingham City


Publisert 25.12.2019 av Erlend Pettersen
Fotballens festdag på balløyen er over oss. Les deg opp her.

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bradley Dack pådro seg en kneskade mandag. Vertene må derfor klare seg uten sin stjernespiller, og muligens også Tosin Adarabioyo. Hos gjestene er Dan Crowley tilbake etter skaden han pådro seg tidligere denne måneden. Jake Clarke-Salter og Marc Roberts mangler fortsatt ifølge BBC.

Det ble en bekmørk aften for Blackburn Rovers-supporterne mandag kveld. Ikke fordi de spilte uavgjort 0-0 mot lokalrival Wigan Athletic, men fordi stjernespiller Bradley Dack pådro seg en kneskade som sannsynligvis kommer til å holde han ute av spill i lengre tid. Nå starter livet uten Dack for Lancashire-klubben, og det blir interessant å se hvordan det vil gå. Kanskje kommer manager Tony Mowbray til å kjøre en annen formasjon enn vanlig, slik som han gjorde i 2-0 seieren over Bristol City da Dack var suspendert. Rovers står nå med syv kamper på rad uten tap, hvor fem av kampene har endt med seier. De har to poeng opp til playoff, og på hjemmebane har de vunnet fire av sine fem siste. Birmingham City har levert en brukbar sesong så langt, selv om de nå ligger nede på en 15. plass på tabellen. Man skal ikke undervurdere hvor vanskelig et spillestilskifte kan være, men jeg synes de har gått fra Monk-fotball til Clotet-fotball på en god måte. Formen den siste tiden har dog ikke vært overbevisende. Foran Boxing Day-runden har blåtrøyene bare vunnet én av sine ni siste kamper i serien. På bortebane har Birmingham 3-2-7 denne sesongen, men bare én av de åtte siste har endt med seier.   

Rovers siste kamper:
Blackburn – Wigan 0-0
Bristol City – Blackburn 0-2 (Armstrong, Johnson)
Swansea – Blackburn 1-1 (Graham)
Blackburn – Derby 1-0 (Armstrong)
Stoke – Blackburn 1-2 (Dack, Gallagher)

Birminghams siste kamper:
Hull – Birmingham 3-0
Birmingham – West Brom 2-3 (Jutkiewicz, Dean)
Birmingham – QPR 0-2
Reading – Birmingham 2-3 (Alvaro, Bela, Selvmål)
Birmingham – Millwall 1-1 (Clarke-Salter)

Vurdering: På papiret ser dette ut som en hjemmeseier, men det er to ting som vipper mitt tips til uavgjort her. Det ene er det faktum at vertene mangler viktige Bradley Dack og muligens Tosin Adarabioyo. I tillegg har Rovers fått to dager mindre hvile enn bortelaget. 

Skrevet av Eirik Aase, ChampionshipNorge.com


   
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: