Før kamp: Birmingham City v Blackburn Rovers


Publisert 22.02.2019 av Erlend Pettersen
Hva skriver ChampionshipNorge før kamp? Les deg opp her.

Birmingham City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Samuel og Gladwin langtidsskadet, Davenport under opptrening, Lenihan skadet, Williams suspendert.

Birmingham City-spiss Che Adams var i enorm form foran blåtrøyenes møte med Bolton Wanderers for halvannen uke siden. Med åtte mål på de seks siste kampene i serien hadde han allerede blandet seg inn i toppen av toppscorerlisten. Med et meget svakt Bolton-lag på besøk på St Andrews, trodde de fleste at Adams skulle fortsette der han slapp. Slik skulle det derimot ikke gå, og Birmingham endte overraskende opp med å tape kampen. Nå har Garry Monk & Co syv poeng opp til play-off. Hjemme på St Andrews har de 6-7-3 denne sesongen, og bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Bolton 0-1
QPR – Birmingham 3-4 (Adams x3, Dean)
Birmingham – Forest 2-0 (Adams, Jota)
Swansea – Birmingham 3-3 (Adams, Maghoma, Selvmål)
Norwich – Birmingham 3-1 (Adams)

Etter fire strake seiere i serien i januar, begynte Blackburn Rovers-supporterne å drømme om play-off. Avstanden var kort, og formen var fantastisk. Til og med manager Tony Mowbray og spillerne snakket om å kunne blande seg inn blant de seks beste lagene. Dessverre for Lancashire-klubben skulle ikke det skje. Fire kamper senere står Rovers nemlig med fire strake tap. Forrige helg tapte de 0-1 hjemme mot Middlesbrough i en kamp hvor de knapt fikk sette målvakt Darren Randolph på prøve. Det må sies at Rovers fikk en spiller utvist like før pause på stillingen 0-1, men de blå og hvite ble faktisk bedre med bare ti mann på banen. Nå har Rovers ti poeng opp til play-off. Nå handler sesongenavslutningen om å gjøre det best mulig, samtidig som unge spillere vil få muligheten til å gripe sjansen. På bortebane har de bare vunnet én av sine ti siste kamper i serien.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)
Blackburn – Bristol City 0-1
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Reed, Rodwell)

Vurdering: Birmingham City med overraskende tap sist. De er nok ivrige etter å slå tilbake med et smell her, og har samtidig fått hvile den siste halvannen uken grunnet spillefri forrige helg. Gjestene er i fryktelig form og har kastet bort play-off håpet de siste ukene. Det er to ganske jevngode lag som møtes på St Andrews, men den svake formen og bortestatistikken til Rovers gjør at jeg velger å gå for hjemmeseier her.

Skrevet av Eirik Aase, ChampionshipNorge.com


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: