Før kamp : Ipswich - Blackburn


Publisert 03.08.2018 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om seriestarten.
I morgen er det endelig seriestart, les deg opp om hva Championship Norge skriver om oppgjøret :

Ipswich Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Mick McCarthy er borte fra Portman Road, og nå starter en ny tid med Paul Hurst i managerstolen. Ipswich Town-supporterne er forståelig nok spente, men de fleste jeg har snakket med har stor tro på at Hurst kan ta laget enda høyere enn hva McCarthy klarte. Hurst utrettet mirakler med Shrewsbury Town forrige sesong, men det holdt akkurat ikke til opprykk. I sommer har han vært kritisk til spillerne, satt store krav, samt hentet inn dyktige spillere fra divisjonene under. Hurst har med andre ord gjort akkurat som forventet så langt. Det vil nok fort kunne ta litt tid før Hurst får ting til å svinge på banen hos Ipswich, men de kommer uansett ikke til å være enkle å møte for noen lag allerede nå. Forrige sesong avsluttet Ipswich med bare én seier på de ni siste hjemmekampene, og det er noe de må gjøre noe med så fort som mulig denne sesongen. I sommer har man sett litt varierende prestasjoner i treningskampene, men det er slik man kan forvente med en ny manager på plass.

Ipswichs siste kamper:
14. juli: Braintree Town – Ipswich Town 2-0
17. juli: Crawley Town – Ipswich Town 0-1 (Ward)
21. juli: Barnet – Ipswich Town 0-1 (Kenlock)
24. juli: MK Dons – Ipswich Town 0-1 (Sears)
28. juli: Ipswich Town – West Ham United 1-2 (Harrison)

Det å rykke direkte opp fra League One etter et nedrykk er ingen enkel sak. Enda verre er det når man får en fæl start på sesongen slik som Blackburn Rovers fikk i fjor. På imponerende vis klarte de snu den vonde trenden og gjøre seg nærmest uslåelige i siste halvdel av sesongen. Rovers sikret seg til slutt andreplassen som ga opprykk til Championship, og manager Tony Mowbray har ikke lagt skjul på at de ønsker å gjøre mer denne sesongen enn å bare unngå nedrykk. Rovers var det nest beste bortelaget forrige sesong og tapte bare én av sine åtte siste på fremmed gress. Med sin defensive stil hvor man satser på kontringer kan de være vanskelige å få besøk av. Samtidig blir det ekstra spennende å se hva laget store stjerne, Bradley Dack, kan få til på dette nivået. Rovers avsluttet sesongoppkjøringen med en kruttsterk 3-0 seier over Everton, mens tapet mot Accrington Stanley var det et reservepreget lag som spilte i.  

Blackburns siste kamper:
8. juli: Hibernian – Blackburn Rovers 0-2 (Conway, Tomlinson)
14. juli: Port Vale – Blackburn Rovers 1-1 (Lenihan)
19. juli: Blackburn Rovers – Liverpool 0-2
22. juli: Lincoln City – Blackburn Rovers 0-1 (Nuttall)
26. juli: Blackburn Rovers – Everton 3-0 (Lenihan, Dack, Samuel)
28. juli: Accrington Stanley – Blackburn Rovers 1-0

Vurdering: Dette ender vel uavgjort? To klubber som er i ganske lik situasjon med tanke på managere, kvalitet på troppen, og ambisjoner for den kommende sesongen. Dette er to lag som ikke blir enkle å spille mot denne sesongen, men som kanskje vil få større problemer med å styre kamper selv. Her klarer jeg ikke finne en vinner.

Skrevet av Eirik Aase.

HUSK ! Denne kampen ser du enten Viasport1 eller Viaplay fra kl 16:00 i morgen.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: