Før kamp : Blackburn - Ipswich


Publisert 18.01.2019 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om kampen.

Blackburn Rovers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det nye året har startet på en god måte for Blackburn Rovers. Først ble West Bromwich Albion slått hjemme på Ewood Park i serien, før de nesten slo ut Newcastle United i FA Cupen på St James` Park. Et sent utligningsmål for Newcastle førte til at lagene måtte spille omkamp, og den omkampen ble spilt tidligere denne uken. Rovers hadde bare én kampklar midtstopper i troppen til omkampen, og ble derfor nødt til å spille et system som de ikke er komfortable med. Dette førte til at de havnet under 0-2 i første omgang, men Lancashire-klubben kom tilbake og sikret ekstraomganger. I forlengelsen tapte Rovers 2-4, og de ekstra minuttene spilletid kan nok føre til en del slitne føtter hos hjemmelaget på lørdag. Forrige helg vant Rovers 2-0 borte mot Millwall i en meget svak fotballkamp. Hjemme på Ewood Park har Rovers vært vanskelige å slå de siste årene. Denne sesongen har de 5-6-2 på eget gress.    

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)
Millwall – Blackburn 0-2 (Armstrong, Nuttall)
Newcastle – Blackburn 1-1 (Dack)
Blackburn – West Brom 2-1 (Mulgrew, Dack)
Sheff Utd – Blackburn 3-0

Etter ydmykende tap mot både Millwall og Accrington Stanley i de to foregående kampene, kunne man godt forstå at hjemmepublikummet på Portman Road var ekstra fornøyde da blåtrøyene vant mot Rotherham United forrige helg. Nysigneringen Will Keane scoret kampens eneste mål, og nå skiller det syv poeng opp til trygg plass. Den luken er fortsatt stor, men samtidig er det ikke mange seierne som skal til før man har kontakt med lagene over streken. Før seieren mot Rotherham hadde Ipswich fire strake tap i alle turneringer, men nå håper Paul Lambert & Co at de skal sikre seg strake seiere for første gang denne sesongen. På bortebane har Suffolk-klubben 1-2-10. På de syv siste bortekampene har de bare tatt ett poeng. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)
Accrington – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-3 (Jackson, Lankester)
Boro – Ipswich 2-0
QPR – Ipswich 3-0

Vurdering: Vertene taper sjeldent hjemme og har vunnet sine to siste i serien. I midtuken spilte de en lang og tøff kamp mot Newcastle United som nok sitter litt i kroppen hos flere av spillerne. Vertene har samtidig slitt litt med sykdom og skader den siste tiden. Ipswich har fortsatt en lang vei å gå før de nærmer seg trygg plass, men seieren sist har gitt litt håp for Ipswich-fansen. Jeg tror gjestene kan frustrere Blackburn her, og jeg blir ikke overrasket dersom dette ender uavgjort. Akkurat slik det gjorde da lagene møttes på Portman Road i serieåpningen. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: