Fire strake i påskesola


Publisert 23.04.2019 av Øystein Thorsen
Ben Brereton åpnet målkontoen i trygg 2-0-seier.
Bolton er allerede klare for League One, og hvis vi ser på avslutningsferdighetene de la for dagen kan vi tenke oss én av grunnene til at naboen nok en gang må ned et nivå. For Bolton var det laget som kom best i gang, og takket være noe tafatt forsvarspill fikk gjestene lov til å avslutte et par ganger, allerede etter 90 sekunder faktisk. Men som antydet, man må treffe mål for å få uttelling. 

Blackburn tok mere over etter Boltons tidlige forsøk, mens de prøvde seg på en taktikk som innebar å holde mere på ballen. Den nye stilen resulterte ikke i festfotball, det var egentlig en ganske bedagelig forestilling i det vakre påskeværet, men etter halvtimen spilt fant vertene en vei gjennom Boltons bakre rekke, da Brereton ble spilt fri.
Som en skikkelig nummer ni ble ballen plassert til side for målvakt, og Breretons første scoring for Blackburn var et faktum

Brereton var for øvrig aktiv i kampen, og kom til flere avslutninger, men det var ikke nok killer-instinkt til å at han skulle øke antallet nettkjenninger.
- Jeg skulle hatt to eller tre scoringer, men jeg skal ikke være grådig, sa spissen etter kampen.
I stedet var det Bolton som nesten utliknet før pause. Bolton måtte for øvrig bytte to spillere på grunn av skader, og en av innbytterne - Luke Murphy - var det som nesten klarte 1-1 til pause. 

Etter hvilen hadde Blackburn mere energi, raskere spill og med det kom det også sjanser. Kun fem minutter av andre omgang skulle de bruke til å øke til 2-0. Det var i og for seg en litt rotete og tilfeldig scoring som begynte med at Dack satte opp Rothwell - som gjerne ville fortsette sin scoringsrekke - men ballen ble stoppet av Boltons Alnwick. 
Det ble dog retur som falt rett i beina på en kvikktenkt Armstrong som blåste ballen opp i vinkelen

Herifra og ut skulle det ha blitt flere for vertene, og hadde det ikke vært for Boltons tidligere nevnte mangel på treffsikkerhet kunne det blitt spennende på slutten, men i stedet ble det altså en behagelig 2-0-seier.
I tillegg til at Brereton endelig kunne få hull på byllen, fikk ungguttene John Buckley og Dan Butterworth spilletid.
Sistnevnte var også nære nettkjenning etter bare fem minutter på banen. 

Dessverre kostet seieren en skade på Travis.
- Han kom ikke inn i garderoben til pause, kunne Mowbray avsløre overfor klubbens nettsted. 
- Han ble tatt rett til fysio-teamet, men jeg tror det bare er en smell, ingen muskelskade, er Mowbrays bedømning og håper på at 21-åringen kan bli med mot Norwich.

Det mest positive er uansett at gutta nå har fire strake seiere, og det har i følge Mowbray vært fire fortjente sådanne. 
- Vi hadde ballen mye, men av og til kan det være farlig, for man kan bli litt overmodig. I pausen snakket vi om å gå mere direkte på boksen, sa Mowbray til Lancashire Telegraph etter kampen. 
- Vi har fire på rad nå, for vi har spilt bra fotball. 
Enkelt forklart fra Mowbray, som ikke minst var glad for at Brereton endelig fikk målsus. 

Mowbray ville derimot ikke høre noe om at det var en lett oppgave mot allerede nedrykkede Bolton. 
- De tvang oss til å jobbe hardt for seieren, å si noe annet ville vært respektløst mot Bolton, sa Mowbray. 
Vi skal også huske på at for Bolton er Blackburn fiende nummer en, så de skulle aldri komme med lua i handa til Ewood. 

Lokalavisa fikk naturligvis også en prat med ettermiddagens hovedperson - som man må kunne si ble Ben Brereton. 
- Jeg behøvde det målet for selvtillitens skyld, innrømte 20-åringen. Ballen landet på min svakere fot, men jeg har jobbet med å kunne avslutte med begge bein, så jeg har fått inn vanen
Den unge spissen ser nå oppover på tabellen og håper til og med at laget kan avslutte blant topp ti. 
- Det er sterkt å rykke opp fra League One og utfordre topp ti i Championship, sier Brereton. 
Sesongen er på hell, med kun to kamper igjen, så det spørs om laget kan avansere veldig mye fra dagens fjortende plass, men de ligger i alle fall an til å klare 60 poeng - og det må kunne sies å være godkjent. 

Nå ser vi fram til førstkommende lørdag på Carrow Road, til et oppgjør som også sendes på TV.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: