Ballbesittelse: 69 % - 31 %
Treffsikkerhet, pasninger: 81 % - 54 %
Hjørnespark: 12 - 2
Målscorere: (Armstrong: 16', 33', 83' - Dolan: 20' - Williams: 67')

Blackburn leverte på alle mulige områder da de smadret Wycombe Wanderers 5-0 lørdag ettermiddag.

Armstrong-show

I åpningsminuttene var det bortelaget som hadde et lite overtak på kampen, men stort mer skulle de ikke ha. Etter at Tyrhys Dolan ble felt innenfor 16-meteren etter kvarteret spilt var det kun Blackburn det handlet om. Armstrong sørget for 1-0 da han var sikkerheten selv fra straffemerket.

Og det skulle ikke ta mange minuttene før det stod 2-0.

Dolan kom alene med keeper og bommet på første forsøk, men unggutten plukket opp returen og satte den i nettet. Det var Dolans første scoring for Blackburn. Wycombe kom noe mer inn på Rovers' halvdel etter 2-0, men det skulle straffe seg. Hjemmelaget serverte en kontring fra øverste hylle, og etter et pent innlegg fra Rothwell kunne Armstrong enkelt sette sitt andre for dagen fra kort hold.

3-0 var stillingen til pause, og det var tydelig klasseforskjell på lagene.

Mer dominanse

Til tross for hvile var det ikke noe antydninger fra gjestene på at reduseringen skulle komme. Blackburn hadde full kontroll på kampen, og jobben skulle bli enklere da Armstrong ble felt av bakerste mann Darius Charles, som ble vist det røde kortet. Den siste halvtimen handlet det bare for Blackburn å kontrollere ut kampen, og det gjorde de med stil. Derrick Williams satte inn 4-0 fra en corner da det var 67 minutter spilt, og Armstrong innkasserte hat-tricket få minutter før slutt etter en strålende målgivende fra John Buckley.

Armstrong kastet bort en enorm mulighet til å sette sitt fjerde for dagen da han kom alene igjennom mot keeper Allsop, men engelskmannen har nok ikke det hengende i bakhodet etter kampen.

Dette var en strålende kamp av Rovers, både offensivt og defensivt. Fem mål og smultring - nå kan Mowbray smile bredt.

Blackburns neste kamp er borte mot Derby lørdag 26. september. Derby tapte 2-1 borte mot Luton i dag.