Eventyrlig kamp i Stoke

Publisert 9/22/2018 av Erlend Pettersen

Rovers ledet 3-0, men Stoke fikset dramatikk på slutten.

Blackburn spilte en fantastisk førsteomgang som sikret en sterk 3-2 seier borte mot Stoke. Dette var for øvrig Rovers første seier på bet365 Stadion noen sinne. Siste seier var så langt tilbake som i 1990, men da spilte Stoke på Victoria Ground som de forlot i 1997.

Rovers startet kampen best, men det var hjemmelagets Allen som fikk den første sjansen de første 15. minuttene. Men midtveis i omgangen slo Bradley Dack til med sitt sjette mål for sesongen via stolpen.

Bortelaget spilte meget kontrollert og et frustrert hjemmepublikum begynte å bli enda mer frustrerte. Og rett før pause økte frustrasjonen, men ditto mer glede i borteseksjonen når Danny Graham sendte ballen inn i nettet til 2-0.

Stoke tok grep i pausen, men det skulle ikke hjelpe for kun to minutter spilt av den andre omgangen økte Reed ledelsen til 3-0 etter fint spill av Dack. Hvem hadde trodd dette før kampen?

Hjemmelaget kom til sjanse etter innlegg, men Lenihan fikk akkurat klarert foran Bendik Afobe. Dack fikk to sjanser til å sende gjestene opp i 4-0, men ballen ville ikke inn. Den første kom etter pent gjennomspill av Graham, men Dack klarte ikke å overliste Butland i Stoke buret. Returen smelte Dack i trevirket og ut.

Stoke måtte gjøre grep og de satte inn den høyreiste Peter Crouch. Klokken viste 79 spilte minutter når nettopp Crouch fant Berahino inne i feltet. 1-3 og pottemakerne øynet håp. Og håpet ble enda sterkere minuttet etter når Berahino fant Ince på bakerste stolpe. Plutselig sto det 2-3 på stadionuret og stemningen bare økte blant hjemmefansen.

Kampen kokte på dette stadiet og kun en flott redning av Raya hindret Crouch å utligne. Klokken bikket 89 spilte minutter og Stoke jaget utligning. Berahino ble holdt av Lenihan inne i feltet, mente dommeren og pekte på straffemerket. Berahino steg fram å smelte ballen i tverrliggeren og ned før Rovers på panisk vis fikk klarert. Det ble lagt til hele seks minutter og det ble neglebiting for Roversfansen, men de kunne slippe jubelen løs etter 96.30.

En veldig sterk seier for Tony Mowbrays mannskap. Rovers kan ikke hvile lenge på laurbærene før allerede tirsdag gjester vi Bournemouth i ligacupen før Nottingham Forest venter hjemme lørdag.