Ett godt førsteinntrykk

Publisert 9/19/2019 av Øystein Thorsen

Både Holtby selv, og lokalavisa, gir uttrykk for at vi har en god match.

Vi med hjertet i Blackburn fikk en svært uventet overgangshistorie i form av tidligere Premier League-spiller Lewis Holtby kastet på oss denne uken. Den 29 år gamle tyskeren har som kjent representert fosterlandet tre ganger, og selv om han ikke ble fast inventar i Tottenham var han heller ikke usynlig stallfyll. Etter å ha vendt tilbake til hjemlandet, og Hamburg, valgte han til slutt å ikke forlenge kontrakten da laget ikke klarte å rykke opp til Bundesliga. 
I sommer trente han med resten av Blackburn-spillerne, for å holde seg i form, men at han skulle slutte seg til troppen på fast basis var mer enn Mowbray hadde trodd.

Til tross for at midtbanespilleren har stått uten klubb siden i sommer er han nær sagt kampklar.
- Det var imponerende å se ham på dagens trening, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.
- Han var helt på nivå med de sprekeste under dagens fysiske tester, fortsetter sjefen.
- Jeg har jobba ræva av meg for å holde meg i form, forklarer den karismatiske tyskeren. Jeg er ikke typen som kan sløve foran TVen med en pose potetgull, jeg må ha noe å drive med og holde meg i form, fortsetter Holtby og sammenligner seg selv med en golden retriever når han ser en fotball.

Til tross for at Mowbray kan slå fast at Holtby ikke behøver uker med opptrening kommer han ikke til å starte mot Reading - hvis noen tror det.
- Han behøver litt tid til å sette seg inn i hvilke prinsipper vi jobber etter, systemet vårt og så videre, men samtidig er han ikke langt unna spill, sier Mowbray. 
For tyskeren, som også har engelsk pass, har gjort godt inntrykk, både hva gjelder ballbehandling, fysisk form og ikke minst en vinnende personlighet - som vi tenker at kan bli en god tilvekst til troppen.

Bakgrunnen for at Holtby har stått uten klubb såpass lenge handler ikke om mangel på tilbud. En stund så det ut som at han skulle havne i Tyrkia, Hellas eller Kina, men han kjente at han behøvde litt tid til å ta et valg som føltes rett. 
- Jeg har hatt fem intense år i Hamburg, og hadde et nært forhold til klubben, så når vi avsluttet samarbeidet måtte jeg ta litt tid på meg for å finne ut hva som skulle bli neste kapittel.
29-åringen har lagt merke til Prosjekt Blackburn, og har sett måten klubben har stabilisert seg på, og helheten skapte nysgjerrighet og interesse hos ham.
- Noe er i ferd med å vokse her, man ser hvordan folka her jobber og ambisjonen er til å ta og føle på.

Om ikke annet er det smigrende at en spiller som har sett litt av hvert, alt fra Schalke til White Hart Lane - og som dessuten kunne fått godt betalt i Kina - valgte å slå seg ned på Ewood. Nå gjelder det bare å få kampvanen tilbake. 
- Jeg har hatt en kjempebra første dag, med bra medspillere, manageren og de som jobber i klubben, slår Holtby fast. Alle har vært veldig hjelpsomme og gjort det lett for meg, det er det jeg liker med klubber som denne.
En god start og et godt førsteinntrykk med andre ord, noe som gjør at vi er meget spente på fortsettelsen.