Endelig seier mot Preston

Publisert 12/5/2021 av Erlend Pettersen

Rovers slo endelig Preston på hjemmebane i en kamp som ble preget av regnet.

Ben Brereton Diaz ble nok en gang vekten på skålen da han headet inn vinnermålet i starten av den andre omgangen. Kampen ble preget av en bløtt gressmatte.

Den første omgangen var rett og slett en kjedelig fotball kamp som ble preget av at gressmatten var bløtt etter mye nedbør. Ballen stoppet tidvis i vannet, så det ble fort avgjørende å legge igjen finspillet.

Gjestene som hadde ballen mest i starten, uten at det ble så mye ut av det. Men gjestene fikk en god mulighet i det 34. minutt etter at et innøvd cornertrekk endte med skudd fra Evans. Pears i Rovers buret fikk vise seg fram.

Noe mer var det ikke å rapportere i den første omgangen.

Men i den andre omgangen skulle ting skje. I det 53. minutt slo Khadra inn et flott innlegg som Diaz møtte med et flott hodestøt. Ballen føyk inn i det lengste hjørnet. 1-0. Rovers det klart beste laget i denne omgangen. Det ble mye kjemping fra begge lag. Gjestene ropte på straffespark når ballen endte opp i armen på en Rovers spiller. Kampens dommer, Gavin Ward gav bare gult kort for protester. For øvrig fikk Tony Mowbray også gult kort grunnet protester tidligere i kampen.

Diaz kunne ha doblet ledelsen i det 88. minutter når han kom seg fint løs på kanten og skar inn  i feltet. Men målvakten i Preston buret fikk kommet seg ned å reddet skuddet. Fine prestasjoner fra begge i den situasjonen.

Med 18487 (4330 bortefans) tilskuere på Ewood som er sesong beste fikk se at Rovers startet desember måned like bra som november avsluttet.