Dramatisk seier!

Publisert 11/2/2019 av Erlend Pettersen

Blackburn snudde 0-1 til 2-1 på overtid.

Etter en kjedelig førsteomgang, ble det en mer seer verdig andreomgang med en meget dramatisk avslutning på kampen der Buckley satte inn 2-1 på overtid. Dette var for øvrig unggutten sitt første mål for klubben.

Kampen startet ganske så rolig uten at noen av lagene grep taket. Det var derimot Gallagher hos hjemmelaget som headet mot mål i det 8. minutt fra Downing sitt innlegg uten å sette Westwood på prøve i gjestenes burvokter. Resten av omgangen ebbet uten at det skjedde noe nevneverdig å skrive om. 0-0 til pause og Mowbray måtte inn i garderoben å finne på noe smart.

De 14147 tilskuerne skulle få se en mye mer seerverdig andreomgang. Rovers kom best ut av startblokkene og det skulle ha stått 1-0 til hjemmelaget i det 49. spilleminutt når Travis fikk sjansen etter retur fra Armstrong. Westwood i borteburet holdt gjestene inne i kampen med en god redning. Så om ikke det skulle være nok så ble nok Rovers snytt for straffespark i det 54. minutt når Gallagher ble felt. Dommer Andy Woolmer vinket spillet videre med fortvilte blikk fra de blåhvite.

Gallagher fikk en smell og inn kom Graham etter timen spilt. Inn kom også Rothwell som stanget et flott innlegg fra Armstrong mot mål, men nok en gang måtte Westwood ut i full strekk. Skulle det bli en stang ut kveld?

Klokken hadde bikket 80. spilte minutter og hjemmefansen begynte å ane uro. Skulle man rote bort poengene etter sjansesløseri? Og uroen ble til fortvilelse i det 83. minutt når Murphy satte inn 0-1 etter at ballen hadde havnet i tverrliggeren etter en svak inngripen av Walton i Rovers buret.

Mowbray tok grep umiddelbart og satte inn unggutten Buckley for den aldrende Downing. Minuttet etter stanget midtstopperen Adarabioya inn utligningen etter at Westwood sto litt for langt ute i feltet, mens ballen dalte inn i det lengste hjørnet. Hjemmelaget jaget vinnermålet og i det 91. minutt skjedde det som skjer så sjeldent for Rovers; Buckley sendte hjemmelaget opp i en 2-1 ledelse med et skudd som snek seg forbi målvakten.

Men som Rovers supporter så vet man at det aldri blir komfortabelt og man ble ikke skuffet denne ettermiddagen heller. Forestieris skudd smalt i stanga og returen ramlet perfekt til Hutchinson som skulle bare putte ballen i mål, men Walton gjorde opp for den svake inngripen på 0-1 målet og reddet flott skuddet og alle poengene for hjemmelaget.

Der med står Mowbary sitt mannskap med 18. poeng og ligger på en 16. plass med seks poeng ned til nedrykksstreken før vi gjester Leeds neste helg.