Dolan trives med Jon Dahl

Publisert 9/26/2022 av Øystein Thorsen

Angriperen aner fremgang.

Tyrhys Dolan er i utgangspunktet en god historie. Fikk ikke tillit i Preston, men ble snappet opp gratis av Mowbray, og han hadde knapt kommet seg på banen før det ble mål.
Supporterne håpte på et skikkelig scoop.
Så ankom Harvey Elliott og mulighetene ble ikke like mange, og når han fikk sjansen var det litt for ujevnt. Fjorsesongen var også vekslende. Etter noen kamper med gode resultater varslet unge Tyrhys at det skulle bli tosifret antall nettkjenninger, men fullt så bra ble det ikke.

Med Jon Dahls inntreden i klubben har det blitt blanke ark for de fleste, og samtidig en mulighet til å lære noe nytt.
- Å få en ny manager med en ny spillestil er noe jeg tror jeg behøvde for å utvikle spillet mitt, sier Dolan i følge klubbens nettside. 
Et utviklingsområde som har vist seg for Dolan er evnen til å ta rett avgjørelse, og raske avgjørelser, for vi har sett ham i situasjoner der det blir feil, med det som resultat at resten av laget havner i knipe. Dolan later til å ha sett samme sak.
- Alle vet at jeg kan utfordre motstanderen med flikker og triks, men jeg må bli bedre på raskt spill, få touch, og jeg mener jeg er bedre på det nå, forklarer Dolan.

Angriperen bruker 1-0 mot Watford som eksempel. Da ble Dolan spilt fri på høyresiden der han satte fart og kort etter fikk levert inn til Hedges som scorte sitt første for klubben. 
Effektivt, helt riktige valg og meget raskt ekspedert.
I tillegg var Dolan veldig god i en rekke tette situasjoner i den kampen, noe som vi håper å få se mere utover i sesongen. Han har en veldig løpskapasitet, så hvis hodet er med like mye som beina kan han bli en håndfull for motstanderne fremover.

- Sjefen påvirker veldig mye. Vi har møter der du kan bli spurt om valgene du gjorde i en kamp. Det er veldig lærerikt og jeg har fått inn mye på kort tid, forklarer Dolan.
Slik fotballen har utviklet seg er man nødt til å være god på mere enn en måte, og selv om Dolan ikke var god mot Luton, er som sagt Watford-kampen et eksempel på at gutten viser tegn til å bli mere moden - og ikke minst klokere. 
Han ser i hvert fall ut til å ha masse tillit fra Jon Dahl, så dette kan være sesongen vi får se om 20-åringen virkelig viser seg å bli en spiller laget kan stole på.

Selv er han i hvert fall klar for å ta ansvar. Og med fire assists og to scoringer - i alle turneringer - så langt viser han tegn til at han kan stoles på. Hva gjelder scoringer ser de fleste mot Brereton Diaz, men Dolan mener at man ikke skal legge alt på Diaz.
- Jeg ønsker å være en spiller man regner med hva gjelder scoringer og målgivende. Hvis Brereton er skadet kan vi ikke gå å lure på hvem som nå skal score. Jeg vil at folk skal kjenne, OK han er ute, men det er greit for vi har Ty, sier Dolan til LancsLive.
Ingenting er bedre om 20-åringen kan innfri sine egne forventninger, og siden JDT bruker ham så pass flittig er han i en meget god posisjon til å utvikle seg videre. 

Neste sjanse blir mot Millwall, og unge Tyrhys føler han har gjort nok til å få en ny sjanse i den kampen.