Det kan bli nok et tøft overgangsvindu


Publisert 23.05.2019 av Øystein Thorsen
Selv ikke free transfer-spillere er helt gratis.

Mowbray er som kjent i India denne uken for å snakke budsjett og ambisjonsnivå for neste sesong. Man kan si at disse to punktene går hånd i hånd, for det er naturligvis slik at det ikke er gratis å være ambisiøs. Forrige sommer fikk Mowbray en fleksibel løsning der man kan kunne justere potten for overganger i forhold til hvor stort - eller lite - lønnsbudsjett man anså at man behøvde.
Brereton sto for den største utgiften, sammen med Armstrong og Rothwell, så sammenlagt brukte Mowbray rundt 8 millioner pund. 

Lancashire Telegraph tror at budsjettet kan havne på lignende nivå denne sommeren. Skal man få noe ut av et slikt budsjett gjelder det å være finstemt når kabalen skal legges, og muligheten for at man må ty til spillere i free transfer-kategorien er stor. Med tanke på det har lokalavisa sett på hvem som kan være brukbare kandidater. 
Felles for spillere som Mowbray er interessert i er at de har nok erfaring til å ta nivået med det samme, og i tillegg løfte laget - både som gruppe men også på tabellen.

Keepere har vært gjennomgangstema denne uken, og Lancashire Telegraph begynner med å peke ut Frank Fielding som en spiller Mowbray kan bli fristet av. Vi kjenner ham fra før, da han er tidligere akademispiller, og nå går kontrakten med Bristol City ut.  
Derbys sisteskanse Scott Carson nevnes også, da han ikke lenger er ønsket i klubben, men Carson har ett år igjen av sin kontrakt.  
Videre nevnes ikke uventet Patrick Bauer, som sannsynligvis forlater Charlton - hvis de ikke vinner playoff-finalen mot Sunderland.

Forrige sesong ville Mowbray belønne spillerne som ordnet opprykk, gjennom å la dem få prøve seg i Championship, i stedet for å bli erstattet av spillere som ikke har blødd for drakta. Men slik det ser ut nå er det tydelig at denne stallen må ha hjelp. En femtende plass er respektabelt for et nyopprykket lag, men mere kreves.
Lokalavisa bedømmer at Mowbray må hente inn fem nye spillere for å gi troppen nødvendig tilvekst. Men andre enn to keepere og en kanskje-forsvarer nevnes ikke i denne omgangen

Men selv om det skulle bli free transfer-spillere betyr det ikke at disse er helt gratis. 
- Spillere på free transfer innebærer vanligvis noe høyere lønn, forklarer Mowbray, og legger til at det påvirker mulighetene man har. 
- Jeg antar at spillere med høye lønningskrav ikke er aktuelle for oss, for vi har ikke råd til å matche visse. Vi er avhengig av å finne spillere som synes lønnsnivået her er greit, som ønsker å spille fotball for Blackburn og samtidig utfordre øvre halvdel av tabellen.
Med andre ord har han en tøff nøtt å knekke, den gode Mowbray.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: