Deadline Day - fruktløs, men overraskende


Publisert 09.08.2018 av Øystein Thorsen
4 millionersbud avvist og Mowbray jakter keeper?
Nettstedet West London Sport slapp onsdag nyheten om at Blackburn hadde bydd 4 millioner for playmakeren Luke Freeman, men like raskt som nyheten dukket opp ble den også avvist fra QPR sin side. Samme nettsted skriver i dag at klubbens styreformann tydelig har avvist at Freeman skal selges. 
Lancashire Telegraph spekulerer i om QPR må selge fordi de ligger an til transfer embargo i januar, men selv om det er tilfellet vil ikke the R's slippe sin juvel, og Ewood kommer ikke til å legge et høyere bud.

Samtidig som offensive alternativ ser ut til å renne bort i sanden dukker det opp et rykte på keeper-plass. Vi snakker da Wes Foderingham som spiller i Rangers. Til tross for tilhold i Skottland er sisteskansen engelsk og spilte i sin tid på U19-landslaget. Spilleren er nå 27 år og har sett sine konkurrenter på Ibrox passsere ham i rangordningen. 
Dette har ført til at manager Steven Gerrard nå åpner døra for Wes, og man har altså fått indikasjoner om at Blackburn er neste stopp. Lancashire Telegraph skriver dog at Ewood ikke jobber med spilleren. 

Oppdatert: 
Med fasit i hånd kan vi slå fast at Mowbray ikke klarte å få inn ytterligere forsterkninger på transfervinduets siste dag. Derimot må det sies at gode forsøk ble gjort. Ikke bare ble de tidligere nevnte 4 millionene lagt på bordet til QPR i London, man klarte til og med å vaske fram ytterligere en million til Forest i Nottingham. 
Tydeligvis hadde Mowbray kommet fram til at 19 år gamle Ben Brereton var verdt 5 millioner pund, men han klarte ikke overbevise Skogvokterne om det samme og dermed blir det lånemarkedet vi må støtte oss til

Aktiviteten har dog ikke gått upåaktet hen. På Twitter har mang en supporter stilt spørsmål om hvor Mowbray har fått tak i 5 millioner pund. Det var rimelig overraskende at vi hadde et slikt overgangsbudsjett å rutte med. 
Kunne man, eller burde man, ha klart å få inn spillere på et tidligere tidspunkt når man tross alt hadde en del mer enn bare kaffepenger å jobbe med?

Vi kan kanskje spare oss for etterpåklokskap og heller sikte inn oss på å ta i mot innlånt arbeidskraft. Lancashire Telegraph skriver at Mowbray ønsker så mye som fire spillere, særlig da lengst framme i angrepsrekka, så det er bare å se fram til nye fjes. Og det må tillegges at det ikke er en dårlig måte å gjøre det på. Mowbray har gjort flere lån om til permanente overganger, etter at han har fått se på daglig basis hva spilleren faktisk tilfører spillergruppa. 
Apropos mulige lån kan Sam Gallagher være et steg nærmere en retur til Ewood, siden Southampton i dag lånte Danny Ings fra Liverpool.

Lokalavisa skriver at klubben har forsøkt å få til andre avtaler også, men at de har holdt kortene såpass tett til brystet at ingen navn eller andre ting har avslørt hva som faktisk foregikk. Det kan ha vært slik i dette vinduet at markedet rett og slett har vært uvanlig krevende. Mowbray antydet jo at spillere skulle være på plass tidlig, men slik gikk det ikke, så det kan virke som at dette har vært en ekstra vanskelig sommer. 
Hvis det er relevant å sammenligne kan vi for eksempel nevne at Mourinho har beklaget seg over manglende overganger og Tottenham signerte ikke én eneste spiller.

Slik Lancashire Telegraph forstår situasjonen er det dog ikke ventet at noen lånes inn allerede før helgens hjemmekamp mot Millwall.
Deadline Day ble noe av et antiklimaks, men vi kan i alle fall glede oss til Adam Armstrongs comeback på Ewood.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: