De siste 10

Publisert 2/24/2019 av Erlend Pettersen

BRSCN har tatt en titt på de siste ti minuttene av Rovers kampene denne sesongen.

I går skjedde det altså igjen. Rovers hadde alle poengene i lommen syv minutter før full tid uten at de klarte å holde på ledelsen. Dette har skjedd flere ganger denne sesongen og nå har BRSCN dykket ned å sett på de siste ti minuttene av kampene. Listen kan skremme alle og en hver:

• Serieåpningen mot Ipswich. 2-2 i det 91. minutt. 2.tapte poeng.
  • Hjemme mot Aston Villa. 1-1 i det 93. minutt. 2. tapte poeng.
  • Hjemme mot Nottingham. 2-2 i det 80. minutt. 2. tapte poeng.
  • Hjemme mot Birmingham. 2-2 i det 80. minutt. 2 tapte poeng.
  • Hjemme mot Norwich. 0-1 i det 86. minutt. 1. tapt poeng.
  • Borte mot Leeds. Fra 1-2 til 3-2 fra 90-94. minutt. 3. tapte poeng.
  • Hjemme mot Bristol City. 0-1 i det 80. minutt. 1. tapt poeng.
  • Reading borte. 2-1 i det 86. minutt. 2. tapte poeng.
  • Birmingham borte. 2-2 i det 85. minutt. 2. tapte poeng.

Som dere ser av skrekklisten over så har vi rotet bort hele 17. poeng de siste 10. minuttene av kampene. Vi kunne hypotetisk sett ha stått med 61. poeng som hadde gitt oss en fjerde plass på tabellen og hold på de to automatiske opprykksplassene. Mowbray nevnte på et supportermøte tidligere denne uken at han manglet ledere ute på banen, noe som denne statistikken bare bygger oppunder.

Vi kan også ta med oss tapet i Carabao Cup borte mot Bournemouth i september da vi slapp inn vinnermålet i det 94. minutt. I FA-cupen utlignet Newcastle til 1-1 i det 85. minutt på St, James park som sikret dem omkamp på Ewood Park, som de vant på ekstraomganger. Til og med i cupene ble de siste 10, minuttene avgjørende.

Når vi ser på denne statistikken så tenker man på hvor mange poeng har man vunnet de siste ti minuttene?

• Blackburn scoret på straffe i det 85. minutt mot QPR hjemme. Vant 2. poeng.
  • Hjemme mot Rotherham utlignet Dack i det 80. minutt. Vant 1. poeng.
  • Borte mot Millwall. 2 mål i det 85. og 87. minutt. Vant 2. poeng.

Når man nå har det store og hele bildet så kan man "konkludere" med at man skulle ha stått med 56. poeng og liggende på den siste kvalifiseringsplassen om verden hadde hvert i vater. De 12. poengene man har rotet bort er forskjellen på en sikker plass midt på tabellen kontra en kamp om kvalifiseringsplass til Premier League. Så nært, men likevel så fjernt.

Så det skal ikke mye justering til før man allerede neste sesong er med i kampen om topp seks plassering helt ut, noe som skaper håp for kommende sesonger.

Skal Tony Mowbray føre oss tilbake til Premier League?