De røde tallene dominerer!

Publisert 4/2/2020 av Erlend Pettersen

Blackburn Rovers blør penger.

I dag kom tallene fra forrige sesong som sluttet i juni 2019. Og det er nok en gang ikke hyggelige tall Steve Waggott legger fram. Rovers tapte hele £18.2m, opp £1,4m fra forrige periode som endte juni 2018.

Det var for øvrig en økning i inntekter på £7.7m pund til £16.7m. Økningen er stort sett at TV-pengene er høyere i Championship enn den var i League One. Rovers innkasserte £7.4m kontra £1.9m året klubben spilte i divisjonen under. Klubben ble vist syv ganger på TV sesongen 2018/2019 sesongen.

Også de kommersielle inntektene økte og det med £1.2m som utgjorde £5.5m. Når det gjelder inntektene på kampdager økte det fra £2.7m til £3.7m der tilskuersnittet endte på 14508, høyeste siden 2014/15 sesongen når den endte på 14930. 

Men disse inntektene ble spist opp av høyere lønnskostnader når kostnadene til lønn økte med hele £5.6m til hele £22.4m pund. Altså mye mer enn det klubben har i inntekter. Rovers solgte spillere for kun £1.0m, noe som også gjør at budsjettet er rødere. I tillegg så økte utgiftene til driften av klubben med £1.5m.

Venkys og Blackburn til sammen har nå en gjeld på astronomiske £146.3m. Hovedparten av gjelden er det Venkys LTD London som har. Selve klubben har de £25m som klubben hadde før indierne kjøpte klubben, men det er uansett enorme tall. 

I rapporten så står det at klubben drives i henhold til FFP regelen, men det er ikke mye som skal til før man er over den kritiske punktet der klubben vil få problemer med FFP. Det står også at Venkys er rede å fortsette den finansielle støtten til klubben, men det skal jobbes mot å øke inntektene mer enn det som er i dag. Drømmen er at klubben skal være selvgående, men så lenge man er utenfor Premier League så er det umulig når man i dag er den tredje dårligste klubben på inntektssiden. Det er kun Preston og Wigan som ligger bak oss i Championship.

Og nå gjør covid-19 det ikke mye enklere når alt av fotball er utsatt på ubestemt tid.