Dack takker - Travis er en plage

Publisert 03.01.2021 av Øystein Thorsen

Vi ser på flere talking points etter seieren over Brum.

Det så kanskje ikke vakkert eller overbevisende ut i kampens samtlige 90 minutter, men gudbedre var det godt å vinne igjen. Overskriftene besto av comeback for Travis, scoring før pause, null baklengs og improvisert backfirer.
Men mest av alt at Dack var den som punkterte kampen.

For å begynne med laget sett under ett mener Lancashire Telegraph at innsatsen ikke var verst - selv om det var sjansefattig og upresist i mere enn én omgang. Karakterene som ble delt ut var i alle fall godkjent, der samtlige i startoppstillingen fikk syvere eller åttere.
Blant de mest gledelige vurderingene finner vi antageligvis Douglas, Johnson og Davenport.

De to førstnevnte har fått kritikk i det siste. Douglas for ikke å være så god som man har forventet og Johnson måtte ta skylda for tapet mot Huddersfield. Men på St Andrews mener lokalavisa at Douglas fortjente en åtter, da han hadde en vrien motstander i form av Leko, men vant åtte taklinger og fem headinger, og i det hele tatt løste oppgavene - på en uvant posisjon.
Johnson må man også kunne si fikk revansje da han igjen måtte være midtstopper og gjorde det han skulle.

Davenport var banens beste, i følge Lancashire Telegraph. Unggutten har aldri startet en kamp for Blackburn, men på St Andrews var han der han skulle være, holdt ballen i gang og forsvarte godt. 
Travis - som i dag omtales som plageånd på klubbens egne sider - fikk i likhet med Davenport en åtter i karakterboka. Meget godt comeback, i kjent stil, fra Lewis.

For å utvikle "plageånd-stempelet" handler det altså om Travis stil på banen og iherdige innsats der han er som en klegg på motstanderne. 
Men nå kommer det fram at han er like slitsom utenfor banen.
- Trav ringer meg på helgene når jeg er med familien for å fortelle at han er klar for spill, avslører Mowbray ovenfor klubbens nettside. 
- Fysioterapeutene sier "nei, nei, nei", men så fort jeg er tilbake på kontoret banker han på døra mi for å fortelle at han er klar, sier Mowbray med et flir.
Derimot hadde Mowbray sett på treningsfeltet at Travis ikke er hundre prosent hva gjelder kondisjonen, så han var i tvil om comebacket kom for tidlig. Allikevel holdt unggutten i 69 minutter mot Birmingham.
- Jeg følte at jeg ikke kunne nekte ham når han viser slik pasjon.

Tilbake til Dack har vi en annen spiller som fikk vise pasjon og følelser etter 2-0-seieren. Da mange  fryktet at poengene skulle ryke i en typisk utligning på tampen var Dack på plass og hamret inn 2-0.
Åpenbart var det en stor lettelse for angriperen, for etter kampen delte Dack en innspilling på Twitter der han takket for all støtte de siste 12 månedene.
- Dette er naturligvis en veldig spesiell dag for meg. Det er magisk å kunne gjøre 2-0, og jeg synes gutta var suverene. Jeg vil bare takke for all støtte og forhåpentligvis kan vi pushe på nå og få et skikkelig bra 2021, var Dacks melding.

Vi skal ikke påstå at alle utfordringer er ryddet unna, men at seieren bydde på mye positivt er hevet over tvil.