Dack ønsker suksess i FA-cupen


Publisert 07.01.2019 av Kristin Kongsjorden
Playmakeren ønsker å gi fansen en godbit i form av avansement til fjerde runde i FA-cupen.

Rovers' nummer 23 fortsetter å herje, og målscoreren fra oppgjøret mot Newcastle håper å kunne gi noe tilbake til fansen ved å vinne returoppgjøret på Ewood Park neste uke.

Dack er lagets toppscorer så langt denne sesongen med 13 mål, og han fant, som nevnt, også nettmaskene mot the Magpies på lørdag, og det med en sjelden hodescoring. Til iFollow Rovers uttalte han etter kampen at han var skuffet over at laget ikke klarte å vinne kampen.

- Vi fortjente mer enn uavgjort, vi spilte veldig godt, spesielt uten ball. Når vi hadde ballen, synes jeg også vi var flinke til å ta vare på den. 

- De hadde noen få cornere, og vi klarte å ri av stormen. Så fikk de et sent straffespark, og det er sånt som skjer i fotball. 

- Det viser bare hvor bra vi spilte, når vi er misfornøyde med uavgjort. Disse kampene har en egen sjel og karakter. 

Om målet han scoret hadde han følgende å si:

- Jeg scorer ikke mange mål med hodet, men det var en flott pasning inn fra Benno. Den ble servert på sølvfat for meg egentlig, og det var deilig å se ballen fly inn i nettaket. 

Den tidligere Gillingham-spilleren håper nå at en sterk tilskuerskare kan heie laget frem til seier og avansement til fjerde runde i FA-cupen neste uke.

- Jeg har bare spilt mot Premier League-motstand på Ewood Park i forbindelse med sesongoppkjøring tidligere, så det blir veldig kjekt å få spille mot et topplag i en tellende kamp. 

- Forhåpentligvis kommer det mange tilskuere, og vi kan belønne dem med noe virkelig spesielt. Fansen var fantastiske i Newcastle, og vi vet alle hvor god støtte de gir oss på bortebane. De høres like godt om vi vinner, taper eller spiller uavgjort. De hjalp oss helt klart i kampen på St James' Park.

Dack er blitt omtalt også hos mediene i Newcastle, og i følge The Mag blir han sammenlignet med stjerner som Paul Gascoigne og Wayne Rooney. Kanskje mest på grunn av utseende foreløpig, og de utfordringene fasongen hans gir ham, men hvem vet hvor langt han kan nå? Mowbray var i alle fall meget godt fornøyd med prestasjonene til sin talisman på lørdag, og mener han forbedrer seg for hver kamp han spiller i sin første sesong i Championship.

- Det er flott at Bradley scorer på headinger. Han hoppet som en laks og viste verden at han også kan score med hodet. 

- Han er en veldig talentfull gutt, og vi må bare holde ham i form og nyte fotballen han leverer. Det er sider ved spillet hans som vi må holde gående, og vi må følge med på hans fysikk og livsstil. Vi må passe på hva han spiser og drikker, og sørge for at han holder seg slank. 

Dack, som bare måler 1,75 meter over bakken og har en tett kroppsbygning, passer ikke helt inn i stereotypen om at fotballspillere skal ha en atletisk fysikk, men minner kanskje mer om spillerne fra tidligere tider

 - Folk sa det samme om Gascoigne og Rooney, og selv om han kanskje ikke er i helt samme klasse, så er kroppsfasongen og rammen mye det samme. Noe av styrken hans er hoftene og bevegelsene hans. Vi skal sørge for at han fortsetter å nyte fotballen og leverer mål og målgivende pasninger for laget. 

Det er ingen tvil om at Dack har spilt en viktig rolle for Rovers. Etter at han signerte fra Gillingham for 18 måneder siden, har han startet 61 kamper og scoret 31 mål. 

I likhet med Dack, som var bortelagets beste spiller på lørdag, faller også Newcastles beste spiller inn i en lignende kategori. Jonjo Shelvey har heller ikke et utseende som passer inn i idealet om den atletiske rammen spillerne skal ha i dag. Da er det kanskje en tankevekker at nettopp disse to sto fram som de dominerende spillerne.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: