Dack er tilbake!

Publisert 11/17/2020 av Øystein Thorsen

330 dager uten kamp, men nå er han tilbake!

De færreste behøver en påminnelse om hvordan det ble skår i julegleden da Blackburn møtte Wigan lille julaften i fjor. Dack ble båret av banen, og det så ikke bra ut. Det tok ikke lang tid før det man fryktet ble bekreftet.
Dack skulle bli å finne på sidelinjen i lang tid.

Men mens de fleste øyne er rettet mot Nations League (for de som kan da, vi ser på deg Bent Høie) holder klubbene på med sitt, og i dag var det duket for treningskamp.
Det resulterte i 45 minutter for Bradley Dack, med påfølgende gode tilbakemelding på Twitter fra hovedpersonen selv.

Motstander var Sheffield United, og kampen sluttet for øvrig 2-2, etter scoringer fra John Buckley og Jalil Saadi - uten at det sies mye om Dacks innsats. Det viktige var uansett at han er vurdert som sterk nok til at han fikk prøve seg.
Dack skriver på Twitter at det føltes bra, og han passet samtidig på å takke for all hjelp og all støtte.

Lancashire Telegraph skriver at nå vil man ta en avgjørelse på hva som blir neste steg. U23 har to kamper i nær framtid, og det er dermed meget mulig at 26-åringen får prøve seg der også.
Med andre ord må angriperen betraktes som fullstendig frisk, nå handler det kun om å få kamptrening.

Allikevel gjelder det å være forsiktig. Det så jo en stund ut som at Dack var på vei tilbake rekordtidlig. En slik skade tar normalt tid, men man ymtet en stund frampå om at han kunne være klar omtrent til - den koronautsatte - seriestarten.
Men så kom tilbakeslaget, og Dack måtte igjen smøre seg med tålmodighet.
Det ble da sagt at det er helt vanlig at andre skader kan oppstå når man har vært borte så lenge, og det er naturligvis noe lignende man vil unngå nå, slik at ikke nye skuffelser skal dukke opp og enda mere tid gå tapt.

Utover Dacks comeback fikk Downing 60 minutter, og også Amari'i Bell og Barry Douglas fikk 45 minutter hver. 
Med dette våger vi å håpe på at Mowbray begynner å nærme seg noe som ser ut som en normal tropp, til forskjell fra hvordan det så ut for bare to uker siden.