CEO Steve Waggott lover åpenhet


Publisert 07.02.2018 av Øystein Thorsen
Den nytilsatte direktøren snakker om tiden framover.
Kort påminnelse: Blackburn har igjen en CEO, etter en lengre periode med knapt en eneste direktør på Ewood. BRSCN meldte om ansettelsen i desember, men man har ikke merket så mye til den nye sjefen.
Waggott har i ukene siden ansettelsen jobbet blant annet med å sette seg inn i rollen, og snakker i dag med klubbens nettside om veien videre.

Waggott har hatt en rekke ledende administrasjonsroller i en rekke mindre klubber de siste årene. Det lengste oppholdet vi kan nevne var sju år i Charlton, men Waggott har også jobbet med Mowbray og assistent Mark Venus i Coventry - for å nevne noen av høydepunktene på CVen.
Nå tar han seg av den daglige driften på Ewood.

Når Waggott skal kommentere sitt syn på klubben, og ikke minst jobben som CEO, begynner han med å minne om Blackburns historie, som jo er en av seks klubber som har vunnet Premier League. Videre løfter han fram nivået til infrastrukturen i klubben, der både Brockhall og Akademiet - som jo har status som Category One Academy - holder høyt nivå.
- Men naturligvis er den hemmelige ingrediensen i en klubb at man vinner fotballkamper, sier Waggott.

I forbindelse med nettopp dét løfter Waggott fram at han har jobbet med Mowbray og Vensus tidligere, så han vet hvordan de fungerer og hva de kan. Det er en naturligvis en fordel, ikke minst siden de deler fotballfilosofi.
En annen filosof Waggott fronter handler om åpenhet:
- Jeg mener at det er bedre å bare si ting slik som de er, istedet for å prøve og skjule noe. Supporterne har uansett så mange måter å finne ut av hva som foregår, så det slår bare tilbake på en om man ikke er åpen fra første stund, mener Waggott.  

Apropos åpenhet, eller mangel på sådan. Waggot hadde følgende å si om klubbens eiere:
- Jeg har direkte kontakt med dem, forklarer CEOen. Jeg ønsker å skape en relasjon, og en bedre og bedre dialog med dem. Som en del av dette skal jeg dra til India minst fire ganger i året for å rapportere.
Videre forteller han at det til og med skal holdes styremøter i India, slik at eierne kan komme mer inn i diverse prosesser. 

En ting som derimot ikke ser ut til å være helt tydelig ennå er hvordan kommunikasjonen utad skal fungere - noe som jo har vært et stort problem i klubben i flere år.
- Jeg er veldig for at kommunikasjonskanaler holdes åpne både oppover i systemet, men også ut til supporterne, forklarer Waggott. En radikal innstilling med andre ord, sammenlignet med hva vi er vant med. 
- Jeg har foreslått at jeg skal fungere som klubbens ansikt utad med ansvaret for kommunikasjonen med fans, aksjeeiere, partnere og så videre, sier Waggott.
Men slik han omtaler dette virker det altså som at de nevnte arbeidsoppgavene ikke er helt avklart ennå, dermed får vi antageligvis bare se hvordan dette utvikler seg i praksis, for med Venkys er det aldri godt å vite...

Uansett hvilke signaler Venkys har sendt eller ikke sendt, angående det ovenfornevnte, har i alle fall Waggott sin autoritet definert: 
- Arbeidsbeskrivelsen sier at jeg er CEO, driver alle prosessene i det daglige, alle rapporteringslinjene leder til meg, jeg tar alle avgjørelsene, som jeg deretter anbefaler for godkjenning av eierne.
På papiret ser det med andre ord ut som en vanlig måte å organisere seg på. Vi får bare håpe at ikke hver minste ting må godkjennes fra Pune, slik at Waggott kan få jobbe med den selvstendigheten en CEO skal ha.

Skulle noen være i tvil er det opprykk som er planen.
- Hovedmålet er å komme seg ut av denne ligaen i år, vi ønsker ikke å pådra oss "League One-syndromet", slik Sheffield United gjorde, sier direktøren. 
En rask googling indikerer at The Blades - som jo var i Premier League så sent som 2006/07 - tillbragte hele seks sesonger i League One, før de tok steget opp til Championship denne sesongen. 
Jo takk, Mr. CEO, akkurat den der vil vi gjerne unngå ja. 

Waggott ser nå fram til å bidra i hverdagen. Som han sier; de første 30-40 dagene handlet kun om troppen og transfervinduet, men nå er han klar for å komme i gang med å utvikle den kommersielle driften videre.
De fleste mener at transfervinduet var vellykket, og Waggott skal vel ha sin del av æren for det - noe som i så fall kan ses på som et positivt tegn for veien videre.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: