Brereton ordnet avansemang i Premier League Cup


Publisert 25.02.2019 av Øystein Thorsen
Chapman og Davenport var også med fra start.

U23-laget spilte Premier League Cup-kamp mot Doncaster i kveld, og oppgjøret var viktig. Med seier var ungdomslaget sikret avansemang til åttendedelsfinale, mens alle andre resultat ville sende dem ut av turneringen.
Oppgjøret var også interessant fordi Ben Brereton startet kampen, og med seg på laget hadde han Jacob Davenport og Harry Chapman

Før kampstart fikk Lancashire Telegraph følgende kommentarer fra Mowbray om de to sistnevnte, og deres vei mot førstelaget - en vei som ikke er lett.
- Jacob er - mentalt sett - en ung gutt som har vært skadet veldig lenge. Hver gang han kommer tilbake blir han skadet igjen, var sjefens sammenfatning av situasjonen. 
- Vi kan ikke gjøre annet enn å vise ham tålmodighet. Han har sett ok ut de siste gangene jeg har sett ham, men han ser ut som en forsiktig ung gutt som fremst ser til å passe på og komme seg gjennom kampen uskadd
Mowbray later dog til å være optimistisk i forhold til Davenport - bare spilleren får mere matching.

Harry Chapmans situasjon er ikke helt ulik. 
- Det som hadde vært interessant å vite er når han spilte 90 minutter sist. Jeg skulle tippe at det er lenge, lenge siden, antageligvis et par år. Men det er en prosess han må gå gjennom, sa Mowbray til lokalavisa, og gjentok at de er tålmodige med spillerne. 
- Prøven som Harry har foran seg er å ta steget opp en divisjon, for sist han spilte for oss var vi i League One
Samtidig la Mowbray vekt på at lagets fremgang ikke hviler på Chapmans eventuelle grep om Championship, men hvis han kan følge i Dack sine fotspor - som jo taklet divisjonsforskjellen finfint - så er det selvsagt gode nyheter.

Tilbake til selve kampen:
Brereton startet i en tier-rolle bak Nuttall, noe som forvirret vertene til den milde grad at de i kampprogrammet forvekslet ham og Chapman. Forvirringen hadde muligens spredd seg til banen, for allerede etter to minutter utfordret Chapman Doncaster-forsvaret. Dessverre fikk motstanderen ty til ufine grep, mens vingen var på vei forbi to mann, og ballen inn mot Brereton nådde aldri fram. 
Kun minutter etter hadde Brereton fått ballen og rundet keeper, men avslutningen ble reddet på strek

Allerede etter seks minutter på kampuret tok Blackburn ledelsen - dog noe heldig - ved Butterworth som slo inn, men via en motstanders hode og i mål. Fire minutter senere doblet Brereton ledelsen etter et fremspill av Davenport.
Alene med keeper var angriperen iskald og satte kula forbi sisteskansen

Etter den gode starten roet det seg ned noe, men gjestene var sugne på flere mål og etter 27 minutter spilt var Chapman på gang igjen. Vingen slo inn mot Brereton som stusset ballen videre til Nuttall som enkelt kunne sett inn 3-0. Nuttall ble kort etter servert nok en gang av Brereton, men det var for mange spillere rundt ham til at han kunne kontrollere ballen. Deretter befant Brereton seg i et par situasjoner som kunne resultert i både 4-0 og 5-0.
I stedet klarte Doncaster å redusere rett før dommeren blåste for hvile

Et uforandret Blackburn-lag entret banen i andre omgang, og etter hvert begynte de å produsere sjanser igjen. Chapman var involvert i et par situasjoner mellom 10 og 15 minutter spilt, der han både var nære nettkjenning selv, men hvor han også serverte Brereton. 
Kommentator Rich Sharpe kunne kvitre på Lancashire Telegraphs nettsted at Harry Chapman helt klart viste glimt av gamle takter. 

Rett før en halvtime var spilt av andre omgang tok Brereton fram teknikken, da Thompson slo en cross som den unge Ben med ett lekkert mottak kunne kontrollere, før han med venstre avsluttet til 4-1.
Absolutt godkjent med to mål og en assist av BB.

Men der Brereton hadde to mål ville ikke Nuttall være dårligere, så når han kunne passere keeper i det 38. minuttet var også han på hat trick-jakt. Den jakten skulle i og for seg bli unnaryddet ganske fort da man fra benken hadde bestemt seg for å ta begge spissene av banen, til glede for Rankin-Costello og Vale.
Også Chapman ble spart for de siste minuttene. 

Et solid avansemang med andre ord, og ikke minst gledelig at Chapman viser tegn på gamle takter, mens Danny Grahams arvtagere viser at de kan finne nettmaskene.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: