Braithwaite ute av innspurten

Publisert 4/21/2021 av Øystein Thorsen

Lånemannen ser ut til å ha spilt ferdig denne sesongen.

Han har vært god å ha, Everton-spilleren, særlig på nyåret da vi knapt hadde midtstoppere, men i det siste har det blitt mindre spilletid da Lenihan og Harwood-Bellis har vært tilgjengelige - og funnet som bedre alternativ.
Uansett hva man mener om alternativene er det nå klart at Braithwaite ikke blir å se mere denne sesongen på grunn av en ankelskade.

Den observante Blackburn-supporter så at unge Jarrad ikke var med i troppen mot Wednesday, og i dag skriver Lancashire Telegraph om grunnen.
- Jarrad tråkket over ganske kraftig på trening, så jeg tror ikke vi får se ham mere. Jeg tror det er leddbånd det handler om, men har ikke fått full rapport ennå, forklarer Mowbray.
Utover det kunne han også nevne at det er en tå som holdt Nyambe ute i forrige kamp.
- Tåa er ikke god, Ryan kan knapt få på seg sko, og da blir det verken trening eller kamp.
Om han kan være tilbake til helgen sies det ingenting om, men det heller vel mot at Bennett får en kamp til - hvis ikke en unggutt gis sjansen.

Apropos unggutter snakket Mowbray også om hvilke avgjørelser som ble tatt i forkant av Wednesday-tapet, der blant annet hele midtbanen ble byttet.
- Jeg vil gjerne involvere unge spillere som John Buckley og Jacob Davenport mere, og hvis kampen hadde gått i vår favør hadde nok Jacob fått spilletid. Slike unge spillere er viktige resurser for klubben og forhåpentligvis har de en stor fremtid, sier Mowbray.

Av de to sistnevnte var det som kjent Buckley som fikk sjansen, fra det 68. minuttet, men han tilførte lite til laget, og brant andre omgangs største sjanse. Det er lett å være sofaekspert, men med omtrent ingenting å spille for resten av sesongen, burde ikke Buckley eller kanskje særlig Davenport fått sjansen fra start?
Davenport har vist gode takter tidligere, og en spiller som får tillit kan også lettere ta steg i utviklingen. 

Apropos (igjen) omtrent ingenting å spille for: Noen har ymtet frampå om at nedrykk er en fare, men det er snart en matematisk umulighet.
Dette er hvorfor:
1) Først og fremst kan ikke Wednesday og Wycombe ta oss igjen, dermed er det den tredje nedrykksplassen som folk holder øye med.
2) Rotherham er en joker her, fordi de har så mange uspilte kamper. Vi kan derimot stikke kjepper i hjulene for dem, siden vi møter dem i nest siste runde. Utover det er det tøffe oppgjør for Rotherham framover, så de må virkelig få sving på sveiva for å ha en sjanse.
3) Flere av lagene i sumpa møter hverandre, noe som betyr poengtap (siden ikke alle kan få tre poeng hver runde), dermed minsker sjansen fort for at andre tar seg forbi oss.
4) Det kanskje viktigste: Derby ligger rett over streken, med tre kamper mere spilt enn Rotherham, men bare fire poeng foran. Med andre ord er det ikke umulig at vi får se Wayne Rooneys menn på den tredje nedrykksplassen - hvis Rotherham gjør det godt i hengekampene. Det sentrale her er at både Blackburn og Derby har 43 kamper spilt, men de ligger syv poeng etter oss - og ser absolutt ikke ut som et lag som vinner sine tre siste, noe som inkluderer full pott borte mot Swansea. 
Men det er klart, dette burde ikke være en diskusjon, og det er egentlig tragisk at nedrykk en gang har har blitt et samtaleemne. Så dårlig har sesongen vært. Men plassen kan sikres med seier over Huddersfield til helgen, og klarer vi ikke det må vi vel i det minste klare to uavgjort enten mot nevnte Huddersfield, Rotherham og/eller Birmingham.