Publisert 6/20/2020 av Øystein Thorsen

Herlig comeback for Mowbrays utvalgte.

Etter mere enn 100 dager uten fotball, og med usikkerhet om sesongen i det hele tatt skulle spilles ferdig var det ikke lett å vite hvordan laget skulle se ut eller ta for seg av det som Bristol City kunne tenkes å servere.
Men for den som ikke har fått det med seg ennå: Det gikk mere enn greit.

I og for seg begynte det ikke bra, for det var Bristol City som tok ledelsen da Jamie Paterson fikk nettkjenning i en situasjon som bør ergre Walton. Det skulle dog ikke ta mere enn 2-3 minutter før vertene utlignet, takket være det som nok var tenkt som et innlegg fra Corry Evans. Herlig comeback for Corry, som jo har hentet seg fra skade og som i tillegg ikke har scort på nesten fem år.
Da hadde man spilt henholdsvis 34 og 37 minutter.

Første omgang var stort sett bra sett med Blackburn-øyne, selv om vi hadde foretrukket å gå til hvilen med ledelse. Mowbray må i hvert fall ha vært fornøyd, for der Bristol City byttet to mann i pausa, kom Blackburn uforandret tilbake til andre omgang.
Straks oppsto en dobbelsjanse, først med Brereton som var svært nære, før JRC fikk en tvilsom målannulering på den påfølgende corneren.

Selv om det stadig sto 1-1 var tonen satt, og etter timen spilt satte Adarabioyo inn 2-1 på mesterlig vis. Gjestene kunne ikke rydde unna etter et frispark, og da Tosin snappet opp kula var det bare å curle den opp i vinkelen. Da ledelsen var et faktum tok det ikke lang tid før Mowbray byttet hele angrepsrekka.
Bordet var dekket for Danny Graham, Adam Armstrong og Dominic Samuel.

På sitt første touch holdt Arma på å øke til 3-1. Ett og annet øyenbryn hadde jo blitt hevet av at den tidligere Newcastle-mannen ikke startet kampen, men når man sitter med fasit kan det tenkes at dette var Mowbrays plan hele tiden, nemlig å få inn en joker i kampens avsluttende del.
Hvis det var planen fungerte den i så fall ypperlig, for det gikk ikke lenge før Arma faktisk fikk 3-1, etter assist fra banens beste Corry Evans. Dermed kopierte Armstrong prestasjonen fra forrige oppgjør mot Bristol C da han også ble den avgjørende faktoren.

Med 13 minutter igjen av kampen skulle utfordringene på venstreback bli enda større. Vikaren Rankin-Costello måtte av banen. Bradley Johnson kom inn, som et historisk fjerde bytte. Den fremtvungne justeringen påvirket allikevel ikke sluttresultatet. Bristol City ble dermed sendt hjem uten et eneste poeng, noe som varmer meget godt når tabellen skal studeres.
Sjuende plass er status, kun ett poeng bak uavgjortspillende Preston, og om en uke blir det tur til Wigan.