Blackburn 3 - 0 Wigan

Publisert 3/13/2019 av Erlend Karlsen

- Endelig seier igjen!

Blackburn slo i går et svakt Wigan 3-0 på Ewood Park, 3 meget sårt trengte poeng og en clean sheet.

Tony Mowbray gjorde 3 endringer på laget som i går kveld slo Wigan 3-0. Duoen Smallwood/Evans ble vraket, mens kaptein Charlie Mulgrew måtte melde forfall grunnet skade. Amari'i Bell og Lewis Travis kom inn for Evans og Smallwood, mens det var duket for en debutant i midtforsvaret. U-23 kaptein Tyler Magloire med nr 38 på ryggen ble kastet rett inn i det, og han gjorde seg slettes ikke bort utover kvelden.

Det var gjesten som fikk kveldens første mulighet, men Nick Powell's frispark fløy over tverrliggeren. Rovers tok over spillet utover omgangen, men mulighetene uteble. Det hjalp heller ikke på at nok en forsvarsspiller måtte ut med skade, denne gang Amari'i Bell som måtte forlate banen tidlig i første omgang. Hjemmelaget skulle likevel ta ledelsen 10 minutter før pause, Harrison Reed blir tacklet i feltet av Reece James og Rovers blir tildelt straffespart, Danny Graham trer frem og dunker ballen i nettaket og dermed 1-0. Samme mann burde lagt på til 2-0 bare minutter senere, men scoringen uteble og det ebbet ut med ledelse til hjemmelaget. Målet var forøvrig Graham's 50 i Blackburn trøya.

Paul Cook hev inn på Callum McManaman i den 2 omgangen og det betalte seg nesten med engang da Powell headet hans innlegg like utenfor tidlig i omgangen. Men det var Rovers som skulle få det neste målet, Chey Dunkley maktet ikke å klarere et langt utspark fra David Raya og dermed var Danny Graham alene med Jones og gjorde ingen feil, 2-0! En fin assist der altså fra den unge spanjolen. Utover omgangen hadde både Nuttall, Williams og spesielt Dack store sjanser til å øke ledelsen, men ingen maktet å få ballen i mål. Men da Jonas Olsson hjalp til lot i Dack be seg to ganger, Olsson kommuniserte ikke godt nok med Jones og spilte ballen fordi sin egen utrusende keeper, Dack jaktet ballen og fikk til slutt sklidd inn 3-0 som ble sluttresultatet på Ewood i går kveld.

Rovers: Raya, Nyambe, Magloire, Williams, Bell (Conway, 26), Reed, Travis, Bennett (c), Dack, Armstrong (Rothwell, 63), Graham (Nuttall, 63).

Innbyttere: Leutwiler, Smallwood, Brereton, Evans.

Mål: Graham pen, 38, 54, Dack, 86

Gule kort: Conway, 44, Williams, 79, Rothwell, 88

Wigan Athletic: Jones, Morsy (c), Olsson, Dunkley, James, Robinson, Jacobs (Windass, 60), Massey (McManaman, 46), Evans, Powell (Clarke, 80), Garner.

Innbyttere: Walton, Kipre, Gibson, Naismith.

Gule kort: Dunkley, 42, Olsson, 42, Garner, 78, James, 85

Dommer: Chris Kavanagh.