Blackburn 2 - 4 Newcastle

Publisert 1/15/2019 av Erlend Karlsen

- Cup exit etter ekstraomganger

Blackburn's cupeventyr for denne sesongen er over etter at et reservepreget Newcastle ble for sterke på Ewood Park i går kveld.

Pga sykdom ble det hele 5 endringer på laget og man gikk ut i en uvant 3-4-3 formasjon. Downing og Rodwell var syke, mens Mulgrew og Williams var ute av kampen fra før av. Bradley Dack hadde ikke følt seg helt vel tidligere på dagen og han ble plassert på benken fra start av.

Det ble en sjokkåpning for Blackburn sin del da Newcastle tar ledelsen etter 1 minutts tid da Langstaff's skudd går via ryggen til Bell og i mål, Raya sjanseløs. Rovers var ikke på hugget fra starten av og bortelaget økte til 0-2 på en kontring, her skal det nevnes at det var en del dårlig forsvarsspill innvolvert.

Hjemmelaget slo tilbake etter 33 minutter, Travis slo en glimrende pasning til Graham som sendte Armstrong igjennom, han gjorde ingen feil alene med Woodman og reduserte til 1-2. På overtid i 1 omgang fikk Rovers corner og formspilleren Lenihan headet inn 2-2, dermed kamp igjen.

Ingen av lagene klarte å score i den andre omgangen og kampen gikk dermed til ekstraomganger, her fikk først Rovers og Dack en enorm sjanse alene med Woodman, men Dack's avsluttning gikk utenfor mål. I stedet skulle bortelaget få 2-3, Raya feilberegnet et skudd fra Ritchie og Joselu fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Målet skulle nok vært annullert da reprisen viser at den spanske spissen stod i offside.

Blackburn sendte flere menn fremover noe som førte til at det ble store åpninger bak. Ayoze Perez fikk nesten hele banehalvdelen for seg selv og skjøt et skudd i Raya's borteste hjørne, dermed snipp snapp snute.

Slik stilte lagene :

Rovers: Raya, Bennett (c), Nyambe, Lenihan, Bell, Travis, Smallwood (Rothwell, 102), Reed (Dack, 78), Brereton (Conway, 65), Armstrong (Nuttall, 73), Graham.

Innbyttere: Leutwiler, Grayson, Butterworth.

Mål: Armstrong, 33, Lenihan, 45

Newcastle United: Woodman, Clark (c) (Lascelles, 46 (Hayden, 56)), Schar, Murphy, Ritchie (Atsu, 118), Fernandez, Manquillo, Joselu, Sterry, Longstaff, Roberts (Perez, 94).

Innbyttere: Harker, Rondon, Yedlin.

Mål: Longstaff, 1, Roberts, 22, Joselu, 115, Perez, 117.

Gult kort: Fernandez, 90

Dommer: Lee Probert.