Blackburn 2 - 0 Ipswich

Publisert 1/19/2019 av Erlend Karlsen

- God kontroll på Ipswich.

Tony Mowbray gjorde 3 endringer på laget som hadde spilt 120 minutter mot Newcastle tidligere i uken, inn kom Evans, Rodwell og Dack. Smallwood, Nyambe og Brereton måtte ta seg en plass på benken.

Blackburn presset bra fra starten av og fikk en kjempesjanse allerede etter 6 minutter, en ball som helt klart burde havnet i nettet, men Graham skjøt i stedet i en Ipswich forsvarer. Etter 21 minutter får Bennett sjansen til å sette ballen i mål, men han blåser ballen nesten ut av stadion.
2 minutter senere, får Rover corner etter et Dack frispark som hadde gått via en Ipswich spiller. Ballen blir klarert og havner hos Evans som skyter via Rodwell og i stoplen! Bare minuttet etterpå får Dack sjansen alene mot Gerken, han prøver på en lobb, men bommer på målet. Nå var Rovers i siget og Armstrong får også sjansen etter en flott pasning fra Travis, men Gerken redder til Corner.
Når Rovers ikke setter sjansene sine så bruker man vanligvis å få en i fleisen, noe som nesten skjedde etter 37 minutter. Will Keane ble spilt alene mot Raya, prøvde å runde Blackburn keeperen, noe han ikke klarte, og forsøkte å skyte i mål fra meget spiss vinkel på forsøk nr 2.
Hjemmelaget trykket bra på siste minuttene av omgangen, men det ebbet ut med 0-0 til pause.

Mowbray måtte se seg nødt til å bytte i pausen da Harrison Reed slet med en skade, inn kom Joe Rothwell.

Rovers fortsette å presse, men vi må helt ut i det 63 min før noe skjer. Armstrong blir hindret av Elder i 16 meteren, noe som er en rimelig klar straffe, men dommeren bruker ganske lang tid på å bestemme seg. Med kaptein Mulgrew ute falt ansvaret på Danny Graham og han gjorde ingen feil fra 11 meteren og dermed en fortjent 1-0 ledelse. Bare 3 minutter senere er Blackburn frempå igjen og en meget god Rothwell er uheldig og treffer stolpen med et godt skudd. I det 72 min byttes Danny Graham ut til fordel for Joe Nuttall og den unge spissen skulle score på sin første touch bare sekunder senere. Han får servert ballen på sølvfat på 5 meter etter en meget flott pasning fra Armstrong som igjen hadde blitt sendt igjennom av Bennett på en utsøkt stikker. Dack hadde 2 sjanser til å øke ledelsen, men det ville seg ikke for vår playmaker i går kveld.

Blackburn vant meget fortjent og har nå 3 strake seire i Championship.

Slik stilte lagene :

Rovers: Raya, Bennett (c), Lenihan, Rodwell, Bell, Evans (Smallwood, 82), Travis, Reed (Rothwell, 46), Dack, Armstrong, Graham (Nuttall, 74).

Innbyttere: Leutwiler, Nyambe, Brereton, Conway.

Mål: Graham pen, 65, Nuttall, 74

Gule kort: Lenihan, 68, Nuttall, 76

Ipswich Town: Gerken, Chambers (c), Pennington, Chalobah, Skuse, Keane, Sears (BIshop, 82), Elder, Judge, Collins, Quaner (Lankester, 67).

Innbyttere: Bialkowski, Downes, Nsiala, Kenlock, Dawkins.

Gult kort: Chambers, 64

Referee: Darren England.