Blackburn 2 - 0 Derby

Publisert 4/10/2019 av Erlend Karlsen

- Endelig seier igjen!

Blackburn leverte i går kveld en flott forestilling på Ewood Park og slo Derby helt fortjent 2-0.

Rovers boss Tony Mowbray gjorde 5 endringer på laget, kaptein Charlie Mulgrew kunne ikke spille grunnet skade og der kom Derrick Williams inn, mens Ryan Nyambe måtte vike slik at Elliott Bennett skulle få plass og Craig Conway kom inn for Adam Armstrong. De to siste byttene var kanskje de som gjorde mest utslag, duoen Evans/Smallwood ble vraket til fordel for Reed/Travis og man fikk da mye mer energi inn på midtbanen.

Blackburn tok kommandoen fra start av og var det dominante laget, uten at det ble helt de store sjansene ut av det. Darragh Lenihan (som var meget god i kveld) headet rett på Roos, mens Danny Graham skjøt i nettveggen fra skrå vinkel. Gjestene fikk en liten sjanse etter en glipp fra Lewis Travis, men Harry Wilson utnyttet ikke sjansen godt nok og dermed 0-0 til pause.

Rovers anført av en meget god Joe Rothwell fortsatte dominansen etter pause også. Dette resulterte i sjanser til både Conway, Bell, Williams, Lenihan, Graham og Rothwell, men ballen ville ikke i mål. Men i det 75 minutt skulle det endelig løsne, Rothwell var litt heldig med måten han fikk med seg ballen på, men resten gjorde han glimrende. Han løp fra Derby forsvaret og chippet ballen over Roos og inn i mål via stolpen. Det var en tydelig lettet Rothwell som endelig kunne feire sitt første mål i Rovers trøya, fullt fortjent 1-0! Derby maktet heller ikke etter dette å etablere noe særlig trykk mot Rovers, og det var i stedet hjemmelaget som fikk store sjanser ved både Armstrong og Travis. Spikeren i kista kom på overtid da Dack fikk pirket 2-0 over linja.

Rovers: Raya, E. Bennett (c), Lenihan, Williams, Bell, Travis, Reed (Evans, 90), Rothwell (Armstrong, 81), Dack, Conway, Graham (Nuttall, 90).

Innbyttere: Leutwiler, Nyambe, Rodwell, Brereton.

Mål: Rothwell, 76, Dack 90+2

Gule kort: E. Bennett, 52, Travis 85

Derby County: Roos, Bryson (Holmes, 65), Tomori, Keogh (c), Wilson, Mount (Nugent, 73), Waghorn (M. Bennett, 52), Lawrence, Johnson, Cole, Bogle.

Innbyttere: Carson, Wisdom, Jozefzoon, Huddlestone.

Dommer: Jeremy Simpson.

Tilskuere: 12,590 (901 away)