Blackburn 1-1 Stoke

Publisert 17.01.2021 av Erlend Karlsen

- Ny slapp forestilling.

Blackburn maktet bare 1-1 hjemme mot Stoke i går og leverte nok en dårlig fotballkamp.

Desember var ingen god måned for Rovers og det ser ikke ut til å bli stort sett bedre i januar, ja vi slo Birmingham, men tror de fleste hadde slått blåtrøyene den dagen.

Tony Mowbray gjorde en rekke endringer på laget i går, blant annet fikk Bradley Dack sin første kamp fra start siden Wigan i desember 2019, Ryan Nyambe var også tilbake, mens Ben Brereton måtte finne seg i å starte på benken. Vi hadde også en debutant i går, innlånte Jarrad Branthwaite som spilte fra start, leverte en grei kamp.

Førsteomgangen kan man fint la passere i stillhet, i hvert fall fra hjemmelaget sin side. Rovers hadde riktignok ballen i nettet etter halvspilt omgang, men det ble vinket for offside (kanskje feilaktig). Det var bortelaget som var best og det var også de som skulle ta ledelsen, og som i forrige møtet så va det Nick Powell som igjen kunne heade Stoke i ledelsen. Rovers var heldige som bare lå under med 1 mål, da Stoke hadde et stolpetreff og at Thomas Kaminski måtte dra frem en kjemperedning for å hindre 0-2.

Mowbray gjorde 2 endringer i pausen i håp om at det skulle endre kampbildet, noe det ikke gjorde. Rovers var først farlige ettter rundt 70 spilte minutter da Armstrong sendte avgårde et skudd. Og 5 minutter senere skulle man få uttelling da Harvey Elliott kunne notere seg for nok en assist, han serverte John Buckley på 5 meter som fikk en rimelig enkel oppgave å sette ballen i mål. Blackburn øynet 3 poeng da bortelaget fikk James Chester utvist med drøye 10 minutter å spille, men det ville seg ikke det heller og man måtte nøye seg med 1 poeng.

Neste kamp er mot formsterke Swansea som kommer på besøk til Ewood.

Slik stilte lagene :

Rovers: Kaminski, Nyambe, Lenihan (c), Branthwaite, Douglas, Johnson (Davenport, 46), Travis (Holtby, 64), Rothwell (Gallagher, 46) (Brereton, 61), Dack (Buckley, 72), Elliott, Armstrong.

Innbyttere: Pears, Downing, Trybull, Dolan.

Mål: Buckley, 76.

Gult kort: Travis, 36

Stoke City: Bursik, Collins, Souttar, Chester (c), Brown, Allen (Cousins, 83), Obi, Thompson, Norrington-Davies, Powell (Clarke, 61), Matondo (Baath, 83).

Innbyttere: Nna Noukeu, Ince, Vokes, Smith, Oakley-Boothe, Clucas.

Mål: Powell, 38

Gule kort: Thompson, 48, Norrington-Davies, 71.

Rødt kort: Chester, 79.

Dommer: Geoff Eltringham.