Beste fra Villa siden trenerbyttet


Publisert 31.03.2019 av Øystein Thorsen
Villa var minst ett nummer for stort.

Det ble som kjent tap i Birmingham, og det var ikke uventet med tanke på hvilken god form de lillafargede har for tiden. Med gårsdagens seier har de fem strake og deres relativt nye sjef sier han ikke har sett dem bedre enn det de produserte i første omgang. 

- Vi slo Derby 4-0, mimrer Villa-sjef Dean Smith, fordi han mener det burde ha vært 3 eller 4-0 til pause - hadde det ikke vært for et hardtkjempende Blackburn.
- Jeg vet hvordan Blackburn spiller, så jeg var forberedt på at det skulle bli tøft. Det ble også en jevn andre omgang, fortsetter Smith, i følge Lancashire Telegraph
Som rapportert i går hadde Mowbray og laget bestemt seg for å tørre å holde mere i ballen i andre omgang, og Villa-sjefen erkjenner at gjestene etter hvert hadde ballen mere enn hva han var komfortabel med. 

Allikevel holdt ikke ballinnehavet til poeng, det ble dessverre ikke produsert nok gode sjanser til det. Lenihan, som endelig var tilbake, er enig i at det det var to forskjellige omganger.
- De gikk virkelig ut i hundre, og dette er nok et av de beste lagene vi har møtt, sier stopperen til klubbens nettsted. På samme måte som Smith hadde en oppfatning om hvordan Blackburn skulle opptre, avslører Lenihan at de også var forberedt. 
- Vi vet fra tiden hans i Brentford hvordan han legger opp taktikken. Vi klarte å beholde troen på at vi kunne stå imot, og at vi på 1-0 kunne utligne. 
Derfor var det slag i ansiktet når 2-0 kom, men gutta fortsatte tross alt å prøve.

Lancashire Telegraph sin reporter Rich Sharpe er enig i at gutta gjorde en god figur, tap tatt i betraktning, men samtidig minner han om hva som er rådende situasjon:
-- Fra de ti siste har det blitt åtte tap,
-- På de seks siste bortekampene har man sluppet inn minst to mål i hver kamp.
Videre minner Sharpe om at Blackburn var utklasset i lange perioder av kampen.
Hvis Mowbray sikter på å bli blant de seks beste neste sesong - noe som er en naturlig målsetning for klubben - så er det en del ting som må på plass

Nivåforskjellen kan beskrives med Tammy Abraham (22 mål), Jack Grealish og John McGinn, som Sharpe mener kommer til å spille i Premier League neste sesong - med eller uten Aston Villa-drakt. En råsterk stamme i laget er med andre ord det som gjelder, og slik det ser ut i dag har vi svært få som stikker ut.
Bradley Dack er muligens en spiller som kan gi oss topp seks-nivå, men han må i så fall bli mere stabil og få mere hjelp, for det har vært stille rundt angriperen i lang tid nå

Lenihan på sin side fokuserer på det positive.
- Vi forsvarte oss så godt vi kunne, og når vi fikk målet presset vi på videre for å få scoringer. Vi er et godt lag, og vi må huske på at vi har noen gode spillere, noe vi viste i dag mot et av ligaens beste lag. Hvem sier at vi ikke kan spille slik hver uke? spør iren retorisk. 
Det er bare å begynne Darragh, for dessverre har det ikke sett så bra ut den siste tiden. Hele laget må ikke byttes ut, men denne troppen holder for tiden ikke Championship-nivå, så visse brikker mangler og disse må Mowbray klare å pusle på plass snarest.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: