Begredelig kamp

Publisert 2/3/2018 av Kristin Kongsjorden

Det ble en brå slutt på rekken med ubeseirede kamper i ettermiddagens oppgjør på Home Park.

Begge lag hadde vist god form de siste kampene. Plymouth hadde kun tapt mot Wigan i løpet av sine siste ti kamper. Rovers på sin side, hadde ikke tapt på 18 kamper. I dag var det ingen tvil om hvilket lag som hadde sterkest ønske om å vise seg frem. I surt vær med mye regn og vind, var Plymouth bedre i det meste, og Rovers evnet knapt å karre seg til noen små målsjanser i løpet av to omganger. Det var ikke noe å si på at alle poengene ble værende igjen i Devon, og Rovers bør nok bare prøve å glemme denne kampen så fort som mulig. Første omgang var spesielt skuffende, selv om andre omgang heller ikke bød på så mye, sett med Rovers-øyne.

Energien og de gode kombinasjonene som vi har fått sett en del til tidligere denne sesongen, virket å være helt fraværende i dag. Det så ikke ut til at spillerne var påskrudde, og selv om laget hadde ballen en del, gikk det for sent, og det virket som om Plymouth hadde gjort svært gode forberedelser inn mot kampen. Laget skapte noen halvfarligheter i starten av omgangen, men uten at det ble veldig farlig for Remi Matthews, som voktet hjemmelagets mål.

Etter 25 minutters spill, var det vertene som kunne juble for kampens første mål. En svak klarering endte opp hos Ruben Lameiras, og portugiseren fikk et meget godt treff fra hjørnet av 16-meteren.

Plymouth viste ingen nåde og satte inn 2-0 bare 12 minutter senere. På en kontring var hjemmelaget dødelig effektive, og kunne gå til pause med en komfortabel ledelse.

Mowbray gjorde et bytte allerede i pausen, og Dominic Samuel kom inn for Graham, som i likhet med de fleste andre hadde en dårlig dag.

Laget forbedret seg marginalt etter pause, og Samuel kom til en heading etter 11 minutter, som dessverre gikk rett i hanskene til Matthews.

Mowbray gjorde et dobbeltbytte etter 57 minutter. Corry Evans kom inn for Smallwood, og Joseph Nuttall kom inn for Conway.

Andre omgang bød ikke på så mye mer enn den første, men Downing hadde en mulighet på corner fra Dack, uten at han klarte å få ballen på mål fra skrått hold. Rovers forsøkte å spille seg frem til sjanser, men det ville seg ikke i dag, og de klarte ikke å finne åpninger i backlinjen til the Pilgrims.

Mens Rovers tapte i Devon i dag, vant både Wigan og Shrewsbury sine kamper. Det betyr at vi nå ligger to poeng bak Shrewsbury på andreplass, og de har i tillegg en kamp mindre spilt. Neste kamp er neste lørdag hjemme mot Oldham Athletic.

Plymouth: Matthews, Threlkeld, Sawyer (c), Ness, Sarcevic, Carey (Grant, 87), Lameiras (Taylor-Sinclair, 70), Bradley, Taylor, Vyner, Fox (Songo'o 70).

Ubenyttede reserver: Cooper, Ainsworth, Church, Makasi.

Mål: Lameiras, 25, Taylor, 37

Rovers: Raya, Nyambe, Downing, Williams, Bell, Smallwood (Evans, 57), Bennett (c), Conway (Nuttall, 57), Dack, Armstrong, Graham (Samuel, 46).

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Caddis, Payne, Travis.

Gule kort: Samuel 47, Dack, 48, Bennett, 74

Tilskuere: 11,801 (1226 bortefans)

Dommer: Charles Breakspear