Andre strake seieren på Ewood


Publisert 23.11.2019 av Øystein Thorsen
Som det skulle og måtte ble det seier mot Barnsley.
Kampen hadde alle mulige faresignaler. Gjestene hadde ikke vunnet på 15 kamper og stilte opp med splitter ny manager. Alle dårlige rekker av resultater brytes før eller senere, nye trenere har ofte en positiv effekt på lag og Blackburn har ikke overbevist den siste tiden.
Allikevel holdt det til tre poeng.

Det var dog en stille start uten altfor store muligheter. Det mest dramatiske i innledningen var når Holtby gikk i bakken innenfor gjestenes sekstenmeter, men kamplederen syntes ikke det var noe å ta på vei for. I stedet skulle Barnsleys Cauley Woodrow sette Walton på prøve, men vår innleide sisteskanse reddet.
Kort etter var samme Woodrow på gang igjen, men heller ikke ved det tilfellet lot Walton seg overliste. 

En tabbe fra Mads Andersen inviterte Blackburn inn i oppgjøret, via Armstrong som kunne servere Dack, som satte sitt syvende for sesongen, og 1-0. Scoringen fikk vertene til å senke skuldrene, og de begynte å skape muligheter mot bunnlaget.
Det skulle allikevel forbli 1-0 til pause.

Barnsley gjorde to bytter i pausen, i form av å introdusere Dougall og Chaplin. Sistnevnte skulle vise seg å være utslagsgivende, for det tok bare tre minutter før innbytteren fyrte av et skudd som Walton ikke kunne stoppe, og med det var det balanse i regnskapet. 

Blackburn forsøkte å ta tilbake ledelsen, men Barnsley latet til å ha fått troa etter sin scoring, så det dukket opp muligheter i begge ender av banen. Særlig Mowatt kom til et par muligheter, men stillingen holdt seg stadig 1-1. 
Faktisk tok gjestene mere og mere over, og Mowbray bestemte seg, etter en drøy time spilt, for å ta grep gjennom å bytte Downing og Graham for Holtby og Gallagher. 

Igjen skulle en innbytter takke for tilliten med scoring. Denne gangen var det Downing, som hadde vært på banen i syv minutter. Det var Travis og Rothwell som sto for forarbeidet før veteranen kunne avslutte - med høyre - nede ved stolperota.
Nå måtte vel hjemmelaget kontrollere situasjonen.

Den gang ei. Barnsley lot ikke baklengsen ta motet fra seg og fortsatte og sette vertene på prøve. Særlig målscorer Chaplin skapte problemer og hans cross til Woodrow skulle også lede til 2-2.
Da gjenstod det åtte minutter, og det var bare å stålsette seg for et nytt resultat som ikke levde opp til forventningene.

Men så va det Dack da. Fire minutter etter utligningen var han i kjent stil akkurat der han skal være, og fikk satt inn 3-2 etter at det ble retur på hans første forsøk i situasjonen.
Blackburn holdt unna gjennom fire minutters overtid, og selv om det kunne vært en mere overbevisende forestilling ble det hjemmeseier.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: